Van de Looi bezorgt NEC late zege

Van de Looi bezorgt NEC late zege

HELMOND – NEC heeft vrijdagavond een late overwinning geboekt op bezoek bij Helmond Sport. De Nijmegenaren gaven een voorsprong weg, maar dankzij een goal van Tom van de Looi pakte de ploeg alsnog drie belangrijke punten: 1-2.

De wedstrijd in Helmond kende een bijzonder begin. Zoals eerder aangekondigd werd er in de eerste minuut namelijk niet gevoetbald als een statement tegen racisme. Zian Flemming trapte af en passte naar Josef Kvida, die de bal aan zijn voet hield terwijl de stadionspeaker het statement uitte: genoeg is genoeg. De trainer van NEC kozen voor dezelfde opstelling als twee weken geleden tegen TOP Oss. Anthony Musaba zat dus weer op de bank. De beginfase van de wedstrijd was niet bepaald hoogstaand. Helmond kreeg een paar corners en liet NEC vooral aan de bal.

Pas halverwege de eerste helft werd het even spannend toen Mattijs Branderhorst zijn doel uitkwam op een plek waar dat niet nodig was. De keeper werd voorbijgespeeld, maar spits Givan Werkhoven liet het na om NEC pijn te doen. In de tegenstoot kopte Tom van de Looi naast uit een corner. Helmond claimde nog een strafschop vanwege vermeend hands van Rens van Eijden, maar daar wilde scheidsrechter Alex Bos niets van weten. Zodoende stond het bij rust 0-0.

Tweede helft

Helmond Sport liet zich in het begin van de tweede helft even wat meer zien in aanvallend opzicht, maar zakte al snel weer in. NEC nam het initiatief weer en na een goede pass van Mart Dijkstra lag de bal voor get intikken, maar zowel Flemming als Ole Romeny kon er net niet bij. Romeny ging vervolgens naar de kant voor Anthony Musaba, waarna NEC al snel op voorsprong kwam. De invaller gaf goed mee op Bart van Rooij, die voorzette vanaf de rechterkant. Flemming liet de bal lopen, Jonathan Okita nam de bal aan en schoot raak: 0-1.

Musaba toonde zich daarna weer dreigend na een combinatie met Jellert van Landschoot. De vleugelaanvaller gaf de bal voor, maar er stond niemand voor het doel om binnen te tikken. Voormalig NEC’er Guus Joppen werkte de bal bij de tweede paal weg. Even later kwam Musaba na een goede steekpass ook in oog met doelman Stijn van Gassel te staan. Het had 0-2 moeten worden, maar de jongeling stuitte op de keeper. Die misser kwam NEC daarna duur te staan, want Sander Vereijken schoot na 82 minuten van afstand raak en bezorgde NEC de eerste tegengoal in zes wedstrijden. In de extra tijd tekende Van de Looi uiteindelijk met een schuiver voor 1-2 na een pass van Van Rooij.

Het zijn drukke weken voor NEC. Komende maandag komt Jong FC Utrecht op bezoek en op vrijdag spelen de Nijmegenaren uit tegen FC Volendam, een concurrent in de strijd om de tweede periodetitel.

Scoreverloop

60’ 0-1: Okita
86’ 1-1: Vereijken
90’ 1-2: Van de Looi.

Opstelling NEC Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers; Van de Looi, Van Landschoot (87’ Sellouf), Dijkstra; Okita, Flemming, Romeny (58’ Musaba).

Opstelling Helmond Sport Van Gassel; Joppen, De Regt, De Louw, Poelmans (58’ Brusselers); Swinnen, Stans (76’ Verkennis), Dzepar; Vereijken, Werkhoven, Respen (66’ Koolhof).

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}