Van der Brugghenstraat afgesloten na brandmelding

Van der Brugghenstraat afgesloten na brandmelding

NIJMEGEN – In de kelder van een winkel aan de Van der Brugghenstraat hing donderdagavond wat rook meldde de eigenaar van het pand. De eigenaar van de winkel heeft rond 22.35 uur de brandweer gealarmeerd. De straat is zeker 1,5 uur afgesloten geweest.

De eigenaar rook rond sluitingstijd een rooklucht, in de kelder hing rook. Uit reflex begon hij doelloos om zich heen te spuiten met een handblusser, pas daarna alarmeerde hij de brandweer. Zij vonden geen brand. Wel heeft de brandweer met een overdrukventilator de kelder geventileerd. 

Brandende sigaret

De brandweer is samen met de politie op zoek gegaan naar de oorzaak van de brand. Ze hebben kelder van andere omliggende panden bekeken. Tot nog toe is de oorzaak niet bekend. Wel heeft de brandweer een vermoeden: de rook zou van een sigaret in het ventilatierooster afgekomen zijn. Droge bladeren rondom de sigaret zouden de rook hebben versterkt.

Niemand raakte gewond. Wel hebben sommige goederen in de kelder schade opgelopen, dit kwam door de handblusser. Rond 0.30 uur was de straat weer vrij voor verkeer.

Foto: John Beckmann / RN7

Foto: John Beckmann / RN7

Foto: John Beckmann / RN7

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}