Vanaf 5 februari één inschrijfperiode voor 102de Vierdaagse

Vanaf 5 februari één inschrijfperiode voor 102de Vierdaagse

NIJMEGEN – Stichting DE 4DAAGSE werkt in 2018 voor het eerst met één inschrijfperiode voor alle geïnteresseerden die de 102de Vierdaagse willen lopen. De 102de Vierdaagse van Nijmegen is dit jaar van 17 tot en met 20 juli gepland. Inschrijven kan vanaf maandag 5 februari 10.00 uur.

De inschrijflimiet voor dit jaar is, net als in 2017, bepaald op 47.000 inschrijvingen. Bij overschrijding van deze limiet wordt er geloot onder individueel ingeschreven deelnemers die niet eerder een Vierdaagse medaille behaalden. Het zogenoemde Limiteringsprotocol is te raadplegen op de website van de Vierdaagse.

Inschrijfperiode

De inschrijfperiode duurt van 5 februari tot vrijdag 23 maart (24.00 uur). Het moment van inschrijven heeft geen invloed op de uitslag van de eventuele loting. 

Verhoging inschrijfgeld 

De organisatie heeft het inschrijfgeld voor deelname aan de 102de Vierdaagse vastgesteld op € 80,-. Deze verhoging is meer dan in eerdere jaren. Een van de redenen is handhaving van het kwaliteitsniveau. Daarnaast is er sprake van prijsstijgingen van leveranciers en een toename van door de overheid verplicht gestelde voorzieningen rondom het evenement.

Omgekeerde route

De omkering van de route op de eerste dag tijdens de vorige editie blijft ook dit jaar van kracht. Naast de hulpdiensten waren ook de wandelaars positief over het omgekeerd lopen van de eerste wandeldag.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}