Veel complimenten voor Cornielje bij zijn afscheid als CvdK

Veel complimenten voor Cornielje bij zijn afscheid als CvdK

ARNHEM – De Gelderse Commissaris van de Koning Clemens Cornielje heeft woensdagmiddag in een speciale Statenvergadering in het Provinciehuis in Arnhem afscheid genomen. Hij vertrekt officieel per 1 februari, na 13,5 jaar in dienst te zijn geweest. Hij was de langstzittende commissaris van ons land.

In een toespraak omschreef minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren commissaris Cornielje als de verpersoonlijking van Gelderland. Zij prees zijn bescheidenheid en noemde hem een echte ambassadeur voor de provincie. ‘Je bent een vechter. Zeven jaar terug was je er slecht aan toe en heeft een experimenteel medicijn je leven gered,’ zo sprak Ollongren.

Cornielje garant voor stabiliteit van bestuur

De minister gaf Cornielje een pluim voor de rol die hij onder meer heeft gespeeld bij de totstandkoming van het Gelderse Energie Akkoord. Zij kenschetste dit akkoord als ‘innovatief en vooruitstrevend’.

Gedeputeerde Jan Markink wees er op dat er geen collegebreuk is geweest, gedurende de tijd dat Cornielje commissaris was. Volgens Markink stond de scheidende commissaris altijd garant voor stabiliteit van het bestuur. ‘Je bent inspirerend en stond altijd boven de partijen. Tegelijkertijd ben je open en toegankelijk gebleven,’ aldus Markink.  

In zijn korte afscheidsrede bedankte Cornielje een lange rij medewerkers en collega’s bij de provincie. Hij wenste zijn opvolger John Berends veel succes als nieuwe CvdK van Gelderland. Berends was zeven jaar lang burgemeester van Apeldoorn.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}