Veel hulpdiensten op station Nijmegen na onwelwording in trein

Veel hulpdiensten op station Nijmegen na onwelwording in trein

NIJMEGEN – Hulpdiensten zijn woensdagochtend rond 9.00 uur uitgerukt naar het station in Nijmegen. Een persoon was even daarvoor onwel geworden in een trein. Het perron werd afgezet.

Om negen uur werd een treinreiziger onwel en viel van de trap in het bordes. Toen ook een tweede reiziger onwel werd, werd de conducteur op de hoogte gebracht en alarmeerde de hulptroepen. het perron werd ontruimd door de politie en de situatie werd voor de zekerheid opgeschaald naar GRIP 1.

"Zekere voor het onzekere"

Een woordvoerder van de politie vertelt dat zij voor de zekerheid direct veel actie ondernamen: "Omdat twee personen onwel werden dachten wij dat er gevaarlijke stoffen aanwezig waren in de trein. Daarom hebben wij de trein ontruimd en het perron. Toen heeft de brandweer verschillende metingen gedaan. Gelukkig is er niks aan de hand".

Iets voor 10.00 uur werd het station weer vrijgegeven. Agenten spraken met meerdere getuigen, waaruit bleek dat de eerste reiziger van de trap gevallen was, en de tweede reiziger onwel was geworden van de schrik.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}