Veel interesse bedrijfsleven voor ondernemen op Engie-terrein

NIJMEGEN – Zo’n 40 bedrijven hebben woensdag interesse getoond om duurzaam te gaan ondernemen op het Engie terrein in Nijmegen-West, waar momenteel de oude elektriciteitscentrale wordt gesloopt. Dat werd duidelijk op een speciale bijeenkomst voor bedrijven.

Daarnaast waren er onlangs bijeenkomsten voor omwonenden, waarbij in totaal zo’n 80 tot 90 mensen aanwezig waren, ook uit het nabijgelegen dorp Weurt aan de overkant van het water.

In het gebied liggen momenteel al 8.000 zonnepanelen, die stroom leveren voor 600 tot 700 huishoudens. Het is de bedoeling dat in de tweede helft van volgend jaar daar ook twee forse windmolens komen te staan. De wieken van die windturbines worden iets hoger dan de schoorsteen van de centrale.    

Zonnepanelen op alle gebouwen

Het terrein van de voormalige elektriciteitscentrale maakt deel uit van een van de grootste binnenstedelijke bedrijventerreinen van Nederland. In 2014 begon Engie met de uitvoering van het plan De Groene Delta. Ook in november organiseerde Engie zogeheten werksessies voor bewoners en belangstellenden over de herinrichting van het terrein.

Alle nieuwe gebouwen op het terrein krijgen zonnepanelen. Ook wordt het gebied ingezet om de binnenvaart te verduurzamen. Het Engie-terrein heeft een directe toegang tot de Waal, met de aanwezige containerterminal en een eigen insteekhaven. Men denkt verder aan het gebruik van rivierwater voor winning van warmte of koeling.  

Vierde economische regio

Het terrein gaat bijdragen aan de energietransitie van de stad Nijmegen, de regio en de provincie, zo stelt Engie. Het gebied wordt onder meer het middelpunt van educatie, energie-onderzoek en innovatie.

Volgens Engie is het de bedoeling dat het een vitaal werkgebied wordt, dat bijdraagt aan de regionale ambitie om de vierde economische regio van Nederland te worden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}