Veel variatie op de Atelierroute 2019 in Wijchen

Veel variatie op de Atelierroute 2019 in Wijchen

WIJCHEN – 35 deelnemende kunstenaars zorgden dit jaar voor een vervolg van de atelierroute in Wijchen. In 2018 waren er te weinig om deze kunstroute door te laten gaan, maar in 2019 was de route weer terug. Dit weekend was er veel te zien bij allerlei vormen van creatieve kunsten. De kunstenaars hadden hun atelierdeuren opengesteld voor de belangstellende bezoekers.

Overzichtstentoonstelling

In het Kasteel Wijchen werd een overzichtstentoonstelling ingericht met een kunstwerk van de deelnemende kunstenaars. Een bezoekje aan het Kasteel wakkerde bij menig bezoeker de interesse aan om ook de ateliers op de route te bezoeken. De werken stonden in de raadzaal opgesteld.

Dick Vogelzang

Dick Vogelzang is een fotograaf die in de loop van het jaar talloze foto's maakt van allerlei soorten onderwerpen in Wijchen en omgeving. Dit weekend heeft hij een expositie ingericht in Balgoy onder de titel "Fotografie in en rond Wijchen: natuur, evenementen, dorpsgezichten."

"Tegenwoordig hebben vele mensen een fototoestel. Er worden ook talloze foto's gemaakt. Doe echter ook je ogen open en kijk goed om je heen. Op deze manier leer je met een mooie compositie een goede foto te maken," aldus Dick Vogelzang.  

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Joop Ninaber

Cristel Poels en Nanette Klunne  

Poels en Klunne bezitten creatieve gaven op het gebied van hergebruik. Het hergebruik bevat zowel kleding als gebruikte materialen. Met deze materialen worden weer nieuwe bruikbare ontwerpen gemaakt.

Nanette legt uit: "Met de oude stoffen is het mogelijk oude kleding te maken. Dat kan uit de jaren 40 zijn, maar ook uit andere jaren."

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Joop Ninaber

Cristel Poels vertelt: "Ik ben in mijn jeugd groot gebracht met hergebruik van materialen.  Je kunt het herstellen als het kapot is of er gewoon een nieuw product van maken. Met de bladzijden van een oud boek kun je vouwen, bijvoorbeeld tot een mooi hart."

Foto: Joop Ninaber

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}