Veganistische studentenvereniging opgericht in Nijmegen

Veganistische studentenvereniging opgericht in Nijmegen

NIJMEGEN – Studenten met een veganistische levensstijl hebben sinds kort in Nijmegen een eigen studentenvereniging, de ‘Vegan Student Association Nijmegen’.

De nieuwe studentenvereniging wordt laagdrempelig en gaat onder meer kookworkshops voor studenten organiseren. Volgens voorzitter Elena Freudenberg wil de vegan studentenvereniging niet anders zijn dan andere verenigingen. “Er is alleen een sterke focus op het veganisme,” zegt Freudenberg.

Veganisten zijn mensen die geen producten of diensten gebruiken waar dieren aan te pas komen. Zij willen geen wol, vlees, leer, bont, melk of honing.

Vraagbak voor studenten

De vereniging is begonnen met maandelijkse bijeenkomsten voor veganistische studenten. Die bijeenkomsten werden steeds beter bezocht en zo ontstond het idee voor een aparte studentenvereniging.

Men wil de vertegenwoordiger zijn van de inmiddels vele vegan studenten en medewerkers op de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De vereniging zal ook als vraagbaak dienen voor studenten die interesse hebben in veganisme.

Naast het vermijden van dierlijke producten is ook de positieve invloed van plantaardig eten op de gezondheid van belang voor de veganisten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}