Verboden middelen aangetroffen in Nijmeegs bedrijfspand

Verboden middelen aangetroffen in Nijmeegs bedrijfspand

NIJMEGEN – In een pand aan de Roggeweg in Nijmegen zijn bij een controle door de gemeente verdovende middelen aangetroffen. Er is niet bekendgemaakt om welke middelen het gaat. De politie doet nog onderzoek, en er volgen mogelijk maatregelen door de gemeente.

De gemeente Nijmegen controleerde dinsdag 40 bedrijfspanden, samen met onder andere de politie, brandweer Liander en de douane. Er werd gekeken naar verdovende middelen, maar ook naar bijvoorbeeld brandveiligheid en de naleving van bouw- en milieuvergunningen. Op één na hadden alle ondernemers hun zaken op orde.

Veiligheid

Controles als deze zullen vaker voorkomen, aldus de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls. Hij licht toe: “Wij zijn met zijn allen verantwoordelijk voor de veiligheid en leefbaarheid in Nijmegen. Daarom houden wij van tijd tot tijd dergelijke integrale controles. Omdat we met veel partners onder regie van de gemeente samenwerken, kan er indien nodig direct en effectief opgetreden worden.”

Informeren

De controle biedt volgens de gemeente ook een kans voor de bezochte bedrijven om vragen te stellen over regelgeving waar ze zich aan moeten houden. De controles hebben dus een informerende functie. Volgens de gemeente was het merendeel van de ondernemers positief gestemd over de controle.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}