Verdachte brandstichting Nijmegen aangehouden voor moord

Verdachte brandstichting Nijmegen aangehouden voor moord

NIJMEGEN – Een 21-jarige man die verdacht wordt van brandstichting in Nijmegen is opgepakt in verband met een moord. Het gaat om de moord op de 51-jarige Henk Baum, die in zijn auto vlakbij Schaijk werd gedood.

De brandstichting waar de verdachte een rol in zou hebben gespeeld zou plaats hebben gevonden op 1 september. De politie wil niet meer informatie kwijt over welke brand dit zou zijn geweest. 

Doding

De politie geeft niet aan wat de rol van de aangehouden man is in de moord op Baum. Hij werd vermoord op 22 maart onder een ecoduct bij Schaijk. Op camerabeelden zag de recherche dat het slachtoffer werd achtervolgd door een blauwe Ford Fiësta. Deze is een eindje verderop aangetroffen met sporen waaruit bleek dat iemand de auto in brand had proberen te steken. 

Branden en explosie

De verdachte is geen onbekende van de politie. Tijdens zijn aanhouding zat de man vast in de Penitentiaire Inrichting in Middelburg voor betrokkenheid bij brandstichtingen en een explosie in de buurt van Oss. Verder wordt hij in verband gebracht met het naar binnen gooien van een handgranaat. Dit zou zijn gebeurd in een woning te Eindhoven. 

Geen oplossing

De arrestatie van de 21-jarige betekent niet dat de zaak rond Baum is opgelost volgens de recherche: "Wij hebben in het onderzoek naar de moord op Henk Baum enorm veel informatie binnengehaald. Gegevens die ook in andere zaken van belang kunnen zijn. Wij houden er rekening mee dat er meerdere mensen betrokken waren bij de moord en sluiten niet uit dat Baum in opdracht is vermoord. Wij kijken in ons onderzoek dan ook nadrukkelijk naar mogelijke opdrachtgevers."

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}