Vernieuwing Dukenburg zorgt voor onvrede

Vernieuwing Dukenburg zorgt voor onvrede

NIJMEGEN – Het plan voor de herontwikkeling van de winkelcentra in Dukenburg werd woensdagavond in het gemeentehuis besproken. Buurtbewoners maakten gebruik van hun spreektijd, want vanuit de wijken is de weerstand groot.

De wijken Weezenhof, Meijhorst en Malvert zijn alledrie in bezit van een wijkwinkelcentrum en ook Dukenburg zelf bezit nog over een winkelcentrum. Nu de gemeente bezig is met het aantrekkelijk maken van Dukenburg, is er ook gekeken naar de overlevingskansen van de winkelcentra.  Dat de winkelcentra moeten vernieuwen, staat volgens het plan vast: "De supermarkten zijn te klein en de winkelcentra qua opbouw en uitstraling gedateerd."

Tekst gaat verder onder de video.

Uitbereiding

Uit het onderzoek van de gemeente kwam naar voren dat er ruimte is voor twee in plaats van drie centra met supermarkten. Meijhorst krijgt een Lidl, de Albert Heijn mag uitbreiden, een deel van het centrum wordt opgeknapt en de rest gesloopt. Weezenhof wordt hersteld en krijgt plaats voor twee supermarkten maar de Jumbo in Malvert mag niet uitbereiden. Sjaak Scheepers, ondernemer in Malvert: "Als de Jumbo in Malvert niet mag uitbereiden of weg moet, is dat de doodsteek van het winkelcentrum."

Malvert

Malvert heeft recht op een kleine levensmiddelenwinkel, een kapper en wat aanvullende horeca, maar een uitbereiding van de Jumbo komt niet. Noël Vergunst is verantwoordelijk voor het plan maar ook na woensdagavond blijft hij bij zijn punt: Een supermarkt in Malvert is niet noodzakelijk omdat er andere winkelcentra met supermarkten in de buurt zitten.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}