Verrassingen in opstelling NEC in aanloop naar bekerduel

Verrassingen in opstelling NEC in aanloop naar bekerduel

NIJMEGEN – Vanavond speelt NEC in de achtste ronde van de KNVB Beker tegen Fortuna Sittard. Om 18:45 wordt er afgetrapt in Nijmegen, waar NEC er alles aan gaat doen om zich te plaatsen voor de kwartfinales. De laatste keer dat de Nijmeegse ploeg zich wist te kwalificeren voor de kwartfinales was in 2014.

Toekomstige tegenstanders

De winnaar van het duel NEC-Fortuna Sittard is tijdens de loting voor de kwartfinales als een van de vier thuisploegen geloot. Hierdoor ontloopt NEC in elk geval in elk geval Ajax, Excelsior en SC Heerenveen, die een volgende wedstrijd ook in het thuisstadion zullen afwerken. De overgebleven mogelijke tegenstanders zijn Feyenoord, PSV, aartsrivaal Vitesse en de winnaar van het duel VVV-Go Ahead Eagles. Die laatste wedstrijd wordt vanavond als laatste gespeeld.

Tekst gaat verder onder de video:

De loting voor de kwartfinales vindt aanstaande zaterdag om 22.30u plaats.

De verwachte opstelling

Mattijs Brandenhorst zal vanavond het Nijmeegse doel verdedigen. Trainer Rogier Meijer had aan het begin van het seizoen al aangegeven dat Branderhorst in bekerduels zou worden opgesteld. Ook voor Mathias de Wolf is er een basisplek tegen de Limburgers. Hij zal vanaf rechts op het middenveld gaan spelen. Deze basisplaats voor de Belg kost Okita zijn basisplek en ook Terell Ondaan wordt gepasseerd voor dit duel. Rangelo Janga vervangt hem.

Verwachte opstelling NEC: Branderhorst, Van Rooij, Van Eijden, Odenthal, El Karouani, De Wolf, Proper, Vet, Bruijn, Tavsan en Janga.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}