Vervanging gas- en waterleidingen in Brakkenstein gestart

Vervanging gas- en waterleidingen in Brakkenstein gestart

NIJMEGEN – De Gorkumse firma Van Vulpen is dinsdag begonnen met het vervangen van de hoofdleidingen voor gas en water in de Nijmeegse wijk Brakkenstein. Dat meldt digitale buurtsite MijnBrakkenstein woensdag.

Volgens MijnBrakkenstein is de Kanunnik Mijlinckstraat de eerste straat die onder handen wordt genomen, over twee weken komt de Burggraafstraat aan de beurt. Van Vulpen gaat in 11 gemeentes het hoofdnet vervangen, de gemeente Nijmegen is de eerste in deze reeks. Het hele project gaat ongeveer 3 jaar duren en in Brakkenstein moeten de werkzaamheden in maart 2021 afgerond zijn.

Broze materialen

De oude leidingen zijn gemaakt van broze materialen (gietijzer en asbestcement), die door hun leeftijd gevoelig zijn voor storingen en moeten daarom worden vervangen. De nieuwe leidingen zijn van PVC.

In totaal zullen maximaal 3 ploegen in de wijk tegelijk voor Van Vulpen aan het werk zijn. Omdat ook Heijmans en Spie gelijktijdig werken aan de laagspanning en de openbare verlichting, stemmen de aannemers onderling met elkaar af. Zo wordt voorkomen dat de wijk voor verkeer onbereikbaar wordt.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}