Goedbedoelde collecte zorgt voor verwarring in Nijmegen

Goedbedoelde collecte zorgt voor verwarring in Nijmegen

NIJMEGEN – In de wijk Hazenkamp is dinsdagmiddag een misverstand ontstaan over een collecte van de Voedselbank. Twee collectanten, een man en een vrouw, waren geld aan het inzamelen om speelgoed te kopen voor de voedselbank. Een buurtbewoonster merkte dit op en vertrouwde het niet helemaal.

Nadat de bewoonster het geld in de collectebus gooide, merkte ze op dat de collectebus niet was verzegeld, en vertrouwde het daardoor niet. Daarop belde ze de Voedselbank om te controleren of er gecollecteerd werd. De Voedselbank gaf aan hier niets van af te weten. De buurtbewoonster liep de straat op, richting de collectanten, om hen om legitimatie te vragen. Dat werd niet gewaardeerd, de bewoonster werd naar eigen zeggen uitgescholden en geïntimideerd.

Juichen altijd zo’n actie toe

Hans van der Wester, bestuurslid van de Voedselbank van de regio Nijmegen en Overbetuwe, spreekt van een zeer ongelukkig incident. "De vrouw is een voormalige klant van ons en opperde een paar weken geleden dit idee, om geld in te zamelen voor speelgoed en dat speelgoed daarna uit te delen. Wij juichen zo’n iniatief alleen maar toe, maar gaven wel aan dat zij deze actie niet onder onze naam mocht doen. Wij collecteren nooit, maar delen meestal flyers uit. Het is ongelukkig dat de vrouw de situatie niet meer onder controle had, en daardoor begon te schreeuwen tegen de bewoonster. Het is goed dat de bewoonster meteen ons heeft gebeld om navraag te doen. De volgende keer kijken wij uit als we zo'n actie toejuichen."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}