Vierdaagsefeesten tevreden over opkomst eerste drie dagen

Vierdaagsefeesten tevreden over opkomst eerste drie dagen

NIJMEGEN – De eerste drie dagen van de Vierdaagsefeesten staat de teller op 620.000 bezoekers, ofwel 20.000 minder dan vorig jaar. “We zijn tevreden over de opkomst tot nog toe. Er zijn slechts minieme verschillen met vorig jaar,” aldus dinsdag een woordvoerder van Stichting Vierdaagsefeesten.

Maandag op de derde dag van de feesten trokken 195.000 bezoekers naar de Nijmeegse binnenstad. Dat zijn er evenveel als in 2018.

Naast grote namen als Corry Konings en Frans Duijts, stonden maandag vooral ook rasechte Nijmeegse artiesten centraal. Zo keerde rockband Navarone terug op Plein ’44, maar nu als de landelijk bekende finalist van The Voice of Holland. Volkszanger Ronnie Ruysdael, wereldberoemd in thuishaven Nijmegen, was dit jaar weer onder grote belangstelling vaste gast op het Faberplein.

Drankje aan de bar kopen

De Nijmeegse band Memphis Maniacs zorgde voor één groot feest op het Festival Op ’t Eiland. Club Voerweg van het Valkhof Festival werd overgenomen door dj’s van het bekende Nijmeegse drum ’n bass feest WTF.

De organisatie van de feesten roept bezoekers dit jaar nadrukkelijk op om hun drankje aan de bar te kopen, met de slogan: ‘Vierdaagsefeesten zijn gratis, dankzij jou! Want jij haalt je drankje aan de bar’.

Gangbare prijzen

Directeur Leo Weterings van de Vierdaagsefeesten zegt met deze eenduidige boodschap nogmaals te willen uitleggen hoe bijzonder het programma is.

“Ruim 1100 acts op ruim 40 podia, vrij toegankelijk. Ja, dan betaal je voor een biertje of fris op veel plaatsen 2,90 euro, maar kijk eens om je heen wat je daar allemaal voor terugkrijgt! Bovendien zijn dit soort prijzen gangbaar voor veel festivals, waarvoor je eerste nog een dure entreeprijs betaalt,” zo stelt Weterings.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}