Vijf jaar cel voor gewelddadige overval Malden

Vijf jaar cel voor gewelddadige overval Malden

MALDEN – Een 22-jarige Nijmegenaar is veroordeeld voor een woningoverval in Malden. De man pleegde dit vergrijp een jaar geleden en heeft nu een straf gekregen van vijf jaar cel.

De overval vond in november 2017 plaats, een 74-jarige vrouw werd daarbij het slachtoffer. De 22-jarige man verzon een smoes om de woning van de vrouw binnen te komen. Hierna werd de vrouw geduwd en bedreigd door een geladen pistool tegen haar hoofd te houden. Vervolgens werd ze in de kelder opgesloten. De mannen gingen er met de buit, de vrouw haar Mercedes-Benz en een aantal andere spullen vandoor.

De rechtbank neemt dit de man erg kwalijk, gezien een woning de plek moet zijn waar iemand zich veilig voelt.

Straffen

Naast het plegen van de overval in Malden handelde de man in hard- en softdrugs, stal hij kentekenplaten en een snorfiets, verkocht hij de gestolen snorfiets en verliet hij de plaats van een ongeval. Tezamen zorgt dit ervoor dat de Nijmegenaar voor vijf jaar de cel in moet.

Niet alleen de 22-jarige Nijmegenaar, maar ook een 24- en 27-jarige man werden veroordeeld. De mannen krijgen geen straf opgelegd vanwege de overval, omdat de rechtbank niet bewezen acht dat één van hen er bij betrokken was. De 24-jarige krijgt wel een gevangenisstraf van 18 maanden, 6 voorwaardelijk, voor het handelen in- en bezitten van hard- en softdrugs.

Minderjarig broertje

Het werd ook bewezen geacht dat de 27-jarige wist dat de Mercedes-Benz gestolen was en dat hij betrokken was bij de verkoop hiervan. Ook deze man werd veroordeeld voor de handel in hard- en softdrugs, waarbij hij zijn minderjarige broertje gebruikte om drugs aan anderen te verstrekken. Hij mag, onvoorwaardelijk, voor 18 maanden de cel in.

Omdat de mannen illegaal geld verdienden, moeten zij dit terugbetalen aan de Staat. De 22-jarige moet 10.400 euro afdragen, de 24-jarige 7.800 en de 27-jarige 20.800.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}