Vliegtuigmuseum belicht ook luchtlandingen Market Garden

Vliegtuigmuseum belicht ook luchtlandingen Market Garden

NIJMEGEN – Het vliegtuigmuseum R'Evolutie in Nijmegen is op zondag 12 juli weer open voor publiek. Het museum met de grootste en meest veelzijdige collectie modelvliegtuigen in Nederland spreekt zowel jong als oud publiek aan. Ook de luchtlandingen van Market Garden, nu 75 jaar geleden, zijn in het museum te beleven.

Bezoekers kunnen een ontdekkingstocht langs de vele schaalmodellen door het museum maken en zich laten verbazen over wat er mogelijk was, is en leek. Van de Kitty Hawk waarmee de gebroeders Wright in 1903 het tijdperk van de luchtvaart inluidden tot de meest moderne Stealth-straaljager.

Er zijn modellen van beroemde vliegtuigen uit de
2e Wereldoorlog, zoals Spitfire, Mustang, Messerschmitt en Dakota te zien, en voorbeelden van onbekende maar ingenieuze ontwerpen.

Achterzijde Albert Heijn

Museum R'Evolutie is gevestigd aan de Griegstraat in Nijmegen-Oost (dit is aan de achterzijde van de AH aan de Daalseweg) en is geopend op elke tweede zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie is te vinden op de website vliegtuigmuseumrevolutie.nl. Belangstellende bezoekers kunnen ook bellen via: 024-3600036.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}