Voorbeschouwing: NEC gaat voor reeks tegen 'lastig' MVV

Voorbeschouwing: NEC gaat voor reeks tegen 'lastig' MVV

NIJMEGEN – NEC wil vrijdagavond een reeks neer gaan zetten. Bij winst kunnen de Nijmegenaren hun derde overwinning op rij noteren. Daarvoor zal het echter wel moeten afrekenen met MVV Maastricht. Een lastige opponent, zo blijkt wel uit de recente resultaten tussen beide ploegen.

Vorig seizoen verloor NEC namelijk in eigen huis met 0-1 en in de laatste speelronde lieten de Nijmegenaren onder Ron de Groot de zege liggen (1-1). Het seizoen ervoor leden de roodgroenzwarten onder leiding van Pepijn Lijnders een pijnlijke 4-1 nederlaag in het zuiden. Voor de laatste overwinning moeten we terug naar 30 september 2017. Onder Adrie Bogers wervelde NEC en won het overtuigend met 4-1.

Tekst gaat verder onder de video.

Bij de nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie zien we één NEC’er tussen de lijnen: Marnick Vermijl. De rechtsback, destijds gehuurd van Manchester United, liet in zijn periode bij NEC (2013-2014) een uitstekende indruk achter, maar zijn carrière stagneerde daarna snel. NEC telt twee spelers met een verleden bij de rode sterrendragers. Mattijs Branderhorst werd in 2015-2016 verhuurd door Willem II en Jonathan Okita werd in de zomer van 2018 gehaald door Remco Oversier.

Clay Ruperti

Hoewel we pas elf wedstrijden onderweg zijn, staat Tom van de Looi al op scherp. De middenvelder ontving tegen Jong AZ al zijn vierde gele kaart van het seizoen. Mocht hij vrijdag geel krijgen, ontvangt hij die van Clay Ruperti. De scheidsrechter heeft tot dusver geen beste indruk achtergelaten in De Goffert. Vorig seizoen floot hij NEC-FC Eindhoven (0-1) en in de voorbereiding van het huidige seizoen was hij de leidsman bij de afsluitende oefenwedstrijd tegen Osasuna, toen hij een er ook een aantal keer flink naast zat.

NEC-MVV Maastricht is vrijdag live te beleven in het Goffertstadion! De wedstrijd is live te volgen bij RN7. De hoogtepunten komen voorbij in het schakelkanaal van FOX Sports, te zien op kanaal 1.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}