Voorbeschouwing: NEC in Oss op zoek naar zesde overwinning op rij

Voorbeschouwing: NEC in Oss op zoek naar zesde overwinning op rij

NIJMEGEN – NEC reist vrijdag af naar Brabant voor het treffen met TOP Oss. De Nijmegenaren hebben de afgelopen vijf wedstrijden gewonnen en hopen die reeks tegen de Ossenaren door te zetten. Zij boekte in de afgelopen vijf wedstrijden maar één overwinning. De aftrap is vrijdagavond om 20:00.

Afgelopen maandag speelde NEC voor het laatst; er werd met 1-0 gewonnen van FC Volendam. De Nijmegenaren hadden genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden maar slaagden hier niet in. Elayis Tavsan was de enige doelpuntenmaker. Hij was trefzeker vanuit een vrije trap. Met een mooie krul wist hij de doelman in de rechterbovenhoek te passeren.

TOP Oss
NEC staat zeven plaatsen hoger op de ranglijst dan TOP Oss en het verschil tussen beide teams bedraagt 25 punten. Oss zal dus geen rol gaan spelen in de strijd om play-off plaatsen. De ploeg uit Oss wist vorige week voor het eerst na lange tijd wel weer eens te winnen. FC Dordrecht werd toen met 1-3 verslagen. Oss wist overigens de wedstrijd in de Goffert in december vorig jaar te winnen met 0-1. Toen was Kyvon Leidsman de doelpuntenmaker.

Onderling resultaat
NEC en TOP Oss ontmoetten elkaar in de historie in totaal tien keer. Van die wedstrijden wist NEC er zes te winnen. Drie keer trokken de Ossenaren aan het langste eind en één keer moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. De enige en laatste keer dat NEC won in Oss was in 2015, toen was Christian Santos de enige doelpuntenmaker en legde er twee in het net.

NEC
Voor NEC is het zaak de reeks van gewonnen wedstrijden door te zetten. Het team van Rogier Meijer zit in een ijzersterke flow. Door zijn tactiekwijziging loop het elftal als een trein en wist Javier Vet in twee weken vier doelpunten te maken. NEC houdt door de reeks overwinningen de druk op concurrenten NAC en Go Ahead Eagles hoog en zal dat tegen de Ossenaren niet anders willen doen.NAC Breda staat drie punten voor op NEC en heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de Nijmegenaren. Het verschil tussen de Nijmegenaren en Go Ahead Eagles bedraagt twee punten, maar ook daar geldt dat de Deventenaren een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Wedstrijd
Vrijdagavond wordt er om 20:00 afgetrapt in het Frans Heesen stadion in Oss. NEC verschijnt zonder aanvoerder Rens van Eijden aan de aftrap. De verdediger raakte in het vorige duel geblesseerd aan zijn linkerenkel. Het is nog niet duidelijk hoe lang Van Eijden uit de roulatie is. Scheidsrechter van dienst is Laurens Gerrets. 

De wedstrijd is live te volgen via het radioverslag van RN7.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}