Voorbeschouwing: NEC kan zich bewijzen tegen koploper SC Cambuur

Voorbeschouwing: NEC kan zich bewijzen tegen koploper SC Cambuur

NIJMEGEN – In speelronde 20 van de Keuken Kampioen Divisie staat er een kraker op het programma. NEC ontvangt dan koploper SC Cambuur in het Goffertstadion. Zondag wordt er om 12:15 afgetrapt in Nijmegen.

Europese taferelen

NEC staat een zware week te wachten. De Nijmegenaren komen namelijk drie keer in actie in acht dagen. Zondag is SC Cambuur de eerste tegenstander, doordeweeks wacht het bekerduel met Fortuna Sittard en de maandag erna speelt NEC in en tegen Eindhoven.

Spektakel wedstrijd

De wedstrijd tegen Excelsior is er een die tot nu toe het seizoen van NEC wel samenvat. Opnieuw kwam de ploeg van trainer Rogier Meijer snel op achterstand. Excelsior wist doormiddel van een kopbal van Zwarts en een klutsbal die Van Rooijen binnenschoot op 0-2 voorsprong te komen. Na de rust stond er een heel ander NEC op het veld. Er werd veel meer druk gezet en de Nijmegenaren werden gevaarlijker. Dit leidde dan ook tot de aansluitingstreffer van Okita. De aanvaller wist hiermee na elf doelpuntloze wedstrijden eindelijk weer te scoren. Hierna werd de druk van NEC nog hoger en de Rotterdammers wisten hier geen raad op. Na een harde tackle op Van Rooij moest Excelsior de wedstrijd verder spelen met tien man. Uit deze vrije trap van El Karouani viel de 2-2 en kort hierna versierde Okita een strafschop die Bruijn vervolgens benut werd door Bruijn. Na het spektakel tegen Excelsior hoopt NEC tegen SC Cambuur goed spel te kunnen laten zien en punten te stelen van de koploper.

NEC doet het in onderlinge wedstrijden met de tegenstander van zondag slecht. In twaalf onderlinge wedstrijden sinds het seizoen '13/'14 wist NEC slechts twee keer te winnen, vijf maal eindigde het gelijk en vier keer wonnen de Friezen. Afgelopen seizoen eindigde de wedstrijd in Leeuwarden in 2-0.

Titelkandidaat

De onofficiële kampioen van vorig seizoen is ook dit seizoen weer terug te vinden op plek één in de competitie. De Friezen zijn met twee punten voorsprong op nummer twee Almere duidelijk titelfavoriet. Met al twee periodetitels op zak, is de ploeg van trainer Henk de Jong aan een goed seizoen bezig.

Ondanks de goede reeks verloor Cambuur afgelopen speelronde wel van Volendam. In de slotfase ging het fout voor de Friezen: drie minuten voor tijd was het Volendam aanvaller Samuele Mulattieri met de 0-1. Met 58 goals voor in negentien wedstrijden is Cambuur de meest scorende ploeg in de competitie. Hofleverancier van de doelpunten is spits Robert Mühren. Met achttien doelpunten is Mühren topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. 

De wedstrijd is zondag live te beluisteren bij RN7 vanaf 12:15.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}