Voorbeschouwing: NEC moet volgende stap zetten tegen MVV

Voorbeschouwing: NEC moet volgende stap zetten tegen MVV

NIJMEGEN – NEC steeg door de zege een plekje en staat nu achtste met 33 punten. Het gat met een directe promotieplek is zeven punten, terwijl nummer vijf Go Ahead Eagles maar twee punten meer heeft. De huidige vijftiende plaats van MVV is nog goed te noemen, want in de eerste seizoenshelft stonden de Maastrichtenaren ook een tijdje op de achttiende en zelfs negentiende plaats. MVV heeft twintig punten en won alleen van Jong PSV, Roda JC, Almere City FC, TOP Oss en Helmond Sport.

Eerder dit seizoen was Okita ook tegen zijn oude club MVV belangrijk in een moeizame wedstrijd in De Goffert. NEC domineerde lange tijd weliswaar, maar zette de controle niet om in doelpunten. In de slotfase sloeg Okita pas toe en ook in de extra tijd scoorde de vleugelaanvaller, die daarmee de zege veiligstelde.

Tekst gaat verder onder de video.

Randy Wolters

Zian Flemming keert vrijdag terug in de wedstrijdselectie van NEC. De middenvelder annex aanvaller was tegen Den Bosch geschorst na het pakken van vijf gele kaarten (waarvan één in dienst van PEC Zwolle). De vraag is of Tom Overtoom en Randy Wolters ook al terugkeren in de selectie. Zij kampten de laatste weken met blessures aan respectievelijk hun hamstring en knie. Voor Wolters lonkt overigens een vertek bij NEC. De aanvaller ging niet mee op trainingskamp en kwam in de eerste seizoenshelft nauwelijks aan spelen toe.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}