Voorbeschouwing: ondanks ongeslagen reeks snakt NEC naar drie punten

Voorbeschouwing: ondanks ongeslagen reeks snakt NEC naar drie punten

NIJMEGEN – Drie dagen na de wedstrijd tegen Roda JC (1-1) gaat NEC maandag op bezoek in Alkmaar voor de wedstrijd tegen Jong AZ. De Nijmegenaren zijn inmiddels al zeven duels ongeslagen, maar zijn wel weer toe aan een overwinning, na twee teleurstellende wedstrijden die in gelijkspel eindigden. De wedstrijd is om 18:45 te beluisteren om RN7.

Onvoorspelbaar Jong AZ

Beloftenelftallen zijn altijd lastig in te schatten voor trainers, omdat van tevoren weinig bekend is over de beschikbare spelers bij de tegenstander. Dit zal tegen Jong AZ niet anders zijn. Het eerste Alkmaarse elftal heeft een druk schema met deze week een Europese wedstrijd in Spanje, tegen Real Sociedad. Er zullen ongetwijfeld spelers van 'Jong' toegevoegd worden aan de A-selectie, waardoor trainer Kenneth Goudmijn zal moeten puzzelen met zijn elftal. De zoon van die trainer Kenzo Goudmijn geldt overigens als een groot talent binnen de club. De Alkmaarders zijn terug te vinden op de 19e plaats in de Keuken Kampioen Divisie, nadat er vrijdag met 4-1 werd verloren in Rotterdam van Excelsior.

Doelstelling

De selectie van NEC heeft voor het seizoen de doelstelling uitgesproken om minstens 34 punten te hebben in de winterstop. Na twaalf speelrondes staat de teller op 21. Dit betekent dat in de laatste vijf wedstrijden nog 13 punten gepakt moeten worden. Jong AZ is hiervan het eerste obstakel. In elk geval is de relatief korte hersteltijd sinds de vorige wedstrijd geen excuus, volgens trainer Rogier Meijer: "We hebben een selectie van 20 fitte spelers dus dit moet geen probleem zijn.”

Aansluiting bij de top

NEC heeft belangrijke weken voor de boeg. Er staan wedstrijden op het programma tegen ploegen uit de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie: Jong AZ (19e op de ranglijst), MVV (16), Den Bosch (18), Oss (17) en Dordrecht (20). Op papier zouden dit 15 punten uit vijf wedstrijden moeten worden voor de rood-groen-zwarten. Als NEC deze wedstrijden inderdaad weet te winnen is aansluiting bij de top een feit, en wordt de doelstelling van minstens 34 punten in de winterstop gehaald. De laatste wedstrijden hebben echter laten zien dat NEC zich niet kan rijk rekenen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}