Vrijdag opnieuw staking in Metalektro Nijmegen en Wijchen

NIJMEGEN/WIJCHEN – Na stakingen op maandag bij de DAF-fabriek in Eindhoven en woensdag bij Scania in Meppel en Zwolle, gaan vrijdag 13 juli ook de werknemers uit de regio Nijmegen opnieuw 24 uur in staking.

Voor de medewerkers in de grootmetaal (metalektro) uit Nijmegen en Wijchen wordt het hun vierde stakingsdag. Ze leggen hun werk de hele dag neer bij Hyster-Yale, Lincoln Smitweld en Royal Smit Transformers in Nijmegen en De Boer machines en Langenpak in Wijchen.

Eerlijke cao

Inzet blijft volgens de FNV een goed werkgeversbod voor een eerlijke cao voor de metalektro met daarin voorstellen voor een fatsoenlijke privé-werkbalans en een loonsverhoging van 3,5% per jaar. Volgens de bond heeft werkgeversorganisatie FME nog steeds geen concreet voorstel gestuurd dat in de buurt komt van de eisen van de vakmensen uit de metaal en daarom gaan de stakingen door.

Generatiepact

Er wordt gestaakt door leden van FNV Metaal en CNV Vakmensen. Behalve een goede loonsverhoging, eisen ze ook een generatiepact, zodat jongeren weer een vaste baan krijgen in de sector, terwijl ouderen daardoor juist gezond de eindstreep kunnen halen en hun kennis kunnen overdragen.

De cao metalektro geldt voor ongeveer 150.000 werknemers in het grootmetaal.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}