Waalbrug zaterdagavond en –nacht afgesloten voor autoverkeer

Waalbrug zaterdagavond en –nacht afgesloten voor autoverkeer

NIJMEGEN – De verkeerssituatie op de Waalbrug wordt in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juli weer aangepast zoals die was vóór de Vierdaagse. Bovendien komt ter hoogte van de Turennesingel de tweede rijstrook stad uit weer terug.

Daarom is de Waalbrug van zaterdag 20 juli 21.00 uur tot zondag 21 juli 06.00 uur in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruikmaken van de brug. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Nijmegen donderdag bekendgemaakt.

De speciaal voor de Vierdaagse aangepaste weginrichting wordt weer teruggebracht naar de oorspronkelijke situatie tijdens de renovatie, met in beide richtingen één rijstrook voor auto’s en ov-bussen.

Veiligheid oversteekplaats

Eind mei is de rijstrook op de Waalbrug ter hoogte van de Turennesingel aangepast van 2 naar 1 rijstrook om onverwachte inhaalbewegingen van automobilisten bij de fietsoversteekplaats te voorkomen.

Dat draagt bij aan de veiligheid van de oversteekplaats, maar leidt wel tot te veel vertraging voor autoverkeer vanuit Beek en de Singels. Daardoor ontstonden ook weer onveilige verkeerssituaties.

Daarom is in de afgelopen weken op straat goed gekeken naar de verkeersstromen en is gezocht naar een oplossing die zorgt voor een goede balans tussen veiligheid en doorstroming. Rijkswaterstaat en de gemeente hebben in overleg besloten om stad uitwaarts de tweede rijstrook ter hoogte van de Turennesingel terug te brengen, maar wel in aangepaste vorm.

Betere doorstroming

Dat betekent dat deze strook wordt verlengd om auto’s ruimschoots voor het kruispunt met de fietsers te kunnen laten wisselen van rijstrook.

Zo verbetert volgens de gemeentewoordvoerder de doorstroming, verminderen ongewenste verkeerssituaties op weg naar de Waalbrug en wordt de veiligheid voor fietsers behouden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}