Waarschuwingssysteem op oversteekplaats Beuningen

Waarschuwingssysteem op oversteekplaats Beuningen

BEUNINGEN – De oversteekplaats Wilhelminalaan – Glazenier in Beuningen krijgt een automatisch systeem dat automobilisten waarschuwt als er fietsers, scooterrijders of voetgangers aankomen. Het is de eerste oversteekplaats in de gemeente Beuningen die met dit systeem wordt uitgerust.

Er worden lampjes in de grond aangebracht en detectiecamera’s opgehangen. Als fietsers, scooterrijders of wandelaars de oversteek naderen, detecteert de camera dat. Vanaf dat moment gaan grondspots met LED-lichten in het wegdek knipperen.

Andere weggebruikers

Zo wordt de automobilist gewaarschuwd voor andere weggebruikers. Na het oversteken gaan de lampjes weer uit. De verlichting werkt ook bij donkere en slechte weersomstandigheden.
De betreffende oversteekplaats was al langer bekend bij gemeente en politie. Op die plek vonden weleens ongelukken plaats of bijna-ongelukken. Inwoners hadden de oversteekplaats regelmatig aangekaart bij de gemeente.

Werkzaamheden

Met het nieuwe systeem maakt de gemeente Beuningen de oversteeklocatie veiliger. Op maandag 12 en dinsdag 13 maart worden werkzaamheden uitgevoerd bij de oversteekplaats. Hierdoor kan verkeershinder ontstaan. Op donderdag 22 maart test de gemeente het systeem en gaan de LED-lichten werken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}