Walk4Nijmegen loopt 120 kilometer voor het Ronald McDonald huis

Walk4Nijmegen loopt 120 kilometer voor het Ronald McDonald huis

NIJMEGEN – Met een sponsorwandeltocht halen teams in juni geld binnen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Ook een Nijmeegs team doet mee: Walk4Nijmegen.

Dat team, bestaande uit tien lopers en vijf begeleiders, wilde minimaal 7.000 euro binnenhalen. Dat is moet ieder team namelijk ook doen, willen ze een startbewijs krijgen. Inmiddels is de 8.000 euro al gepasseerd. “En dus hebben we een nieuw doel gesteld: 14.000 euro,” vertelt Audrey van Dinter, teamcaptain van Walk for Nijmegen.

Dag en nacht

De HomeWalk is een wandeltocht van 120 kilometer. Elk team heeft tien wandelaars, die in estafettevorm die afstand afleggen. Er wordt dag en nacht gelopen, en elke wandelaar moet minstens 40 kilometer afleggen. De opbrengst komt te goede aan het Ronald McDonald huis, dat draait op vrijwilligers en sponsorinkomsten. Het afgelopen jaar waren er weinig sponsoracties, maar kinderen worden natuurlijk nog steeds ernstig ziek.

Vorig jaar zou ook al een HomeWalk worden gehouden, en Audrey van Dinter was toen ook al bezig met het vormen van een team, bestaande uit vrijwilligers van het Ronald McDonald huis in Nijmegen. Niet alle collega’s zeiden meteen ‘ja’, “maar uiteindelijk was iedereen enthousiast,” vertelt ze.

Helaas ging de editie van 2020 uiteindelijk vanwege corona niet door. Dit jaar zal het zeker niet worden afgelast, maar de vorm die het evenement krijgt is nog niet zeker. Toch is Audrey al hard aan het trainen voor de tocht. “Eigenlijk ben ik een hardloper, en nu merk ik bij het wandelen dat je daar toch wel heel andere spieren bij gebruikt.”

Teamgevoel

De teamleden hebben nu een gezamenlijke appgroep en trainen soms ook samen. Sowieso is dit project goed voor de vrijwilligers: “Veel van hen zien elkaar normaliter nooit, omdat ze op een ander moment in de week werken. Die spreken elkaar nu dus voor het eerst. Het teamgevoel is goed.”

Er is ook een ‘wedstrijd’ binnen het team. Donateurs kunnen teamleden namelijk persoonlijk sponsoren, en dus kun je proberen je teamleden te verslaan. “Sommigen vinden dat element lastiger,” aldus Audrey, “maar de strijd is wel aan hoor!”

Het team haalt op verschillende manieren geld op. Zo is er bijvoorbeeld een wijnactie in samenwerking met wijnhandel In de Blauwe Druif: zes flessen voor 45 euro, en daarvan gaat dan 15 euro naar Walk4Nijmegen. Ook zijn er emballageacties bij supermarkten in Nijmegen, Wijchen en Mill.

Doneren kan via de website van HomeWalk.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}