Waterschap spreekt bewering Partij voor de Dieren over visserij tegen

Waterschap spreekt bewering Partij voor de Dieren over visserij tegen

REGIO – Het Waterschap Rivierenland ontkent dat alle visserij in zijn wateren illegaal is. Volgens de Partij voor de Dieren is het visplan uit 2014 al in 2016 komen te vervallen en wordt er dus al drie jaar illegaal gevist. Het Waterschap spreekt dit tegen en meldt dat het visplan nog altijd rechtsgeldig is, en niet na 2016 is komen te vervallen.

“Pas als een van de partijen het visplan opzegt, vervalt het plan. Dit is tot op heden niet gebeurd. Er wordt nu dus nog steeds gevist conform het goedgekeurde visplan,” zo stelt het Waterschap.

De Partij voor de Dieren ziet dit anders en is van mening dat er altijd een officieel visplan moet zijn. In een visplan staat onder meer waar, hoe en door wie er mag worden gevist. Ook is er onder meer in vastgelegd hoeveel vissen er mogen worden gevangen.

Waterschap handhaaft visserij-regelgeving

In een reactie zegt het Waterschap woensdag dat zij handhaven op de visserij-regelgeving. “We controleren zowel de sport als de beroepsvissers en - niet onbelangrijk - we monitoren de waterkwaliteit in het rivierengebied. Een gezonde visstand is daarbij van belang,” aldus het Waterschap.

Men zegt de vismigratie te bevorderen door zoveel mogelijk onnatuurlijke obstakels in de wateren weg te nemen, zodat vissen zich kunnen verplaatsen en voortplanten.

“Onze werkwijze hierin is innovatief. Vorige week zijn wij namelijk genomineerd voor de waterinnovatieprijs 2019 met de Smart Vislift. Deze zelfdenkende vispassage herkent vissen en zorgt voor de ideale omstandigheden om te migreren,” zo zegt het Waterschap.

Lees ook: 'PvdD: Visserij in Waterschap Rivierenland illegaal'

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}