Wederom legionella bij douches zwembad Gelenberg

Wederom legionella bij douches zwembad Gelenberg

DRUTEN – Enkele douches van zwembad de Gelenberg in Druten zijn al enige tijd gesloten vanwege de aanwezigheid van de legionellabacterie. Dit kan volgens de gemeente geen kwaad en het zwembad is dan ook gewoon open.

Het zwembad kreeg op 25 november de uitslag binnen van de bemonstering van het leidingwater. Hieruit bleek dat de waarden van een aantal douchekoppen licht zijn overschreden, zo meldt de gemeente.

Voorzorgsmaatregel

Om deze reden zijn de mindervalidendouche, de plafonddouche en de twee individuele douches gesloten. Dagelijks worden er spoelingen uitgevoerd om dit te herstellen. “Wij nemen de gezondheid van de gasten uiterst serieus, vandaar uit voorzorg deze maatregel,” zo melden het zwembad en de gemeente Druten.

“De licht verhoogde waarden vallen binnen wettelijke marges. De herbemonstering heeft op 3 december plaatsgevonden. Een dezer dagen ontvangt het zwembad de uitslag,” zo staat te lezen in een persbericht.

In de zomer ook problemen met legionella

Afgelopen zomer waren er bij de Gelenberg ook problemen met legionella. Toen konden de bezoekers een tijdlang niet douchen en waren ook de glijbaan, het peuterbad en de whirlpool tijdelijk buiten gebruik.

Bij de douches stond toen het bordje “technische storing”. Pas later werd duidelijk dat er legionella in het spel was. Ook nu weer stond er een bordje met “technische storing” bij de gesloten douches. Een journalist van De Maas en Waler die regelmatig gaat zwemmen, vroeg daarop deze week aan de gemeente of er soms weer sprake was van legionella. Vanuit de gemeente kwam daarop een bevestigend antwoord.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}