Weekend Update: horecamanifest, Music Meeting en terrasjes open

Weekend Update: horecamanifest, Music Meeting en terrasjes open

REGIO - Elke vrijdag geeft RN7 een update over het laatste nieuws rondom cultuur, muziek en uitgaan in regio Nijmegen. Wat heb je gemist en zijn er nog leuke tips voor het aanstaande weekend? Vandaag onder meer: marktplein Wijchen wordt één groot terras, Nijmeegse horecaondernemers tekenen manifest en radio-uitzendingen Hymn For The Weekend komen terug.


Nijmeegse horecaondernemers tekenen manifest

In de strijd om de economische gevolgen van de coronacrisis voor binnenstadsondernemers te beperken, is dinsdag het Manifest Ketensolidariteit Binnenstad Nijmegen ondertekend door het Huis voor de Binnenstad, Koninklijke Horeca groot Nijmegen, de Vereniging van Eigenaren van Commercieel Vastgoed Centrum Nijmegen en de gemeente Nijmegen.

Het doel van het manifest is de totstandkoming van maatwerkafspraken tussen gebruikers en eigenaren van panden in de binnenstad, om bedrijvigheid en werkgelegenheid te behouden en leegstand te voorkomen.

Bekijk een toelichting van enkele ondernemers en de wethouder in de video.
Lees hier het hele artikel.

 

Online concert Music Meeting en podcast

Afgelopen weekend lanceerde het festival Music Meeting de speciale podcast Music Meetup. Dit is een nieuw podium voor muziek, met in elke aflevering bijzondere muzikale ontmoetingen. Daarnaast is er deze zaterdag ook een online concert bij te wonen, gezien Music Meeting deze dag eigenlijk plaats zou vinden. 

Zaterdag vanaf 15:00 uur kun je op de website van het festival genieten van een exclusief online concert door pianist Ramón Valle en gitarist Reinier Baas in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Het concert is geproduceerd door Music Meeting Festival in samenwerking met De Vereeniging en werd gefilmd onder regie van de Cubaanse filmmaker Yuribert Capetillo Hardy. 

De programmeur van Music Meeting meldt: "Ondanks de afgelasting van Music Meeting Festival willen we muziek een bijzonder podium blijven bieden. We zijn met het team dus op zoek gegaan naar momenten en manieren om het publiek in aanraking te blijven brengen met muziek die je zelden hoort. Nu zoveel artiesten het moeilijk hebben, ziet het festival haar rol om deze artiesten een podium te bieden des te meer bevestigd.”

 

Kort nieuws

Aanstaande maandag is de grote dag waarop veel horecagelegenheden weer open mogen. Maar daarnaast zullen ook veel musea en bioscopen hun deuren weer openen. Natuurlijk wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. Op de website van de meeste bioscopen staat uitgebreid beschreven waar men zich aan moet houden. Zo vraagt bioscoopketen Vue om anderhalve meter afstand te houden, niet met het OV te komen, je ticket online te kopen en om niet eerder dan een kwartier voor aanvang van de film te arriveren. 

Als het aan de Nijmeegse fractie van D66 ligt, zien veel straten in de stad er deze zomer heel anders uit. Zij hebben een voorstel gedaan om in bepaalde straten deze zomer verkeer te weren. Door de corona-crisis zullen veel Nijmegenaren dit jaar niet op reis kunnen en de zomervakantie voor een groot deel in eigen stad doorbrengen. Dat betekent dat Nijmegen druk is deze zomer. Om toch genoeg ruimte te organiseren waar iedereen met een veilige afstand tot elkaar kan recreëren zijn volgens raadslid Lusanne Bouwmans creatieve oplossingen nodig. Zij  stelt daarom voor om samen met bewoners zogenaamde ‘vakantiestraten’ in te richten. In deze straten zou verkeer tijdelijk worden geweerd zodat er genoeg ruimte is voor bewoners voor sport en spel en voor pop-up activiteiten zoals dans- en theatervoorstellingen. Of de straten autoluw of zelfs helemaal autovrij worden gemaakt moet afhangen van het draagvlak onder de bewoners.

Op de website van Ugenda zijn momenteel diverse cultuurgesprekken te zien. Wekelijks gaan redacteuren Remy Angel en Ruud Vos vanuit de Thiemeloods in gesprek met iemand uit de Nijmeegse culturele scene. Die gesprekken worden live gestreamd via TwitchTV en het YouTubekanaal van Ugenda. Voor de komende weken komen onder andere Ingrid Oostendorp, Simon Mamahit en Heidi Koren langs. Met deze gasten gaan zij in gesprek over cultuur in tijden van corona en hoe zij met de huidige situatie omgaan. De gesprekken vinden twee keer per week plaats, op woensdag en donderdag rond vier uur. 

De gemeente Wijchen heeft toestemming gegeven aan horecaondernemers rondom de Markt om vanaf maandag een groot terras op te bouwen. Uiteraard worden de nodige coronamaatregelen getroffen. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan een grote wens van de horeca in Wijchen. De gemeente ziet scherp toe op het naleven van de aangepaste situatie op de Markt. Voor iedereen is het een nieuwe situatie en dat vraagt om creatieve oplossingen. In oktober gaat de gemeente met betrokkenen evalueren.

 

Hymn For The Weekend terug met radio-uitzendingen

Tot slot hebben wij nog een leuk nieuwtje. Na twaalf weken van gedwongen afwezigheid, zijn wij volgende week zaterdag weer helemaal terug met onze radioshows van Hymn For The Weekend! Met de nodige maatregelen kunnen we onze shows weer hervatten. Helaas voorlopig wel zonder gasten, maar natuurlijk gaan we het wel even flink vieren dat we terug zijn. 

De uitzendingen vinden als gebruikelijk plaats op zaterdagen tussen 18:00 en 20:00 uur. Luisteren kan onder andere via 107.8 FM en online via rn7.nl/radio. Ook op tv zal de radio-uitzending live te volgen zijn. 

 

Hymn For The Weekend

Weekend Update is onderdeel van het entertainmentprogramma Hymn For The Weekend, dat diverse varianten kent. Elke woensdag is momenteel een tv-uitzending te zien van Hymn At Home, met videoclips van corona-gerelateerde muziek. Zaterdag kun je overdag genieten van een dubbele uitzending van Hymn Stages, waarin elke aflevering een festivalpodium simuleert met live-optredens van diverse artiesten. Op zaterdagavond is een reguliere Hymn For The Weekend te zien, met onder meer de nieuwste en populairste videoclips.

Het programma bestaat daarnaast ook uit een wekelijkse radio-uitzending, gepresenteerd door Miguel Laugs en Rick van Elk. Vanwege de coronacrisis zijn deze radio-uitzendingen een aantal weken afgelast geweest. Vanaf zaterdag 6 juni worden deze weer hervat. Het laatste nieuws zal gedeeld worden via de Instagrampagina van het programma, @hymnfortheweekend2020.

Woensdag   vanaf 18:30 uur   Hymn At Home

Vrijdag        vanaf 18:00 uur   Weekend Update

Zaterdag     vanaf 08:00 uur   Hymn Stages

Zaterdag     vanaf 18:00 uur   Hymn For The Weekend (radio, vanaf 6 juni)

Zaterdag     vanaf 20:00 uur   Hymn For The Weekend (tv)

 

Foto: Hymn For The Weekend / Angelo Huisman

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}