Weekend Update: nieuws over cultuur, muziek en uitgaan

Weekend Update: nieuws over cultuur, muziek en uitgaan

NIJMEGEN – REGIO - Elke vrijdag geeft RN7 een update over het laatste nieuws rondom cultuur, muziek en uitgaan in regio Nijmegen. Wat heb je gemist en zijn er nog leuke tips voor het aanstaande weekend? Vandaag de eerste ‘Weekend Update’.

 

Studenten Bigband gaat viral

Dertig muzikanten van Studenten Bigband Nijmegen gaan momenteel viral met een video van een gezamenlijk optreden, dat ieder apart heeft opgenomen. De video, die zogezegd “samen op afstand” is opgenomen, is een medley van de popgroep Daft Punk. Met behulp van een metronoom, camera en instrument hebben de studenten uit Nijmegen en omstreken één nummer ingespeeld. De actie is ontstaan doordat veel repetities en optredens niet door kunnen gaan. De video die ze nu hebben gemaakt, is inmiddels al zo’n vijfduizend keer bekeken. 

Emporium streamt optredens vanuit Berendonck

Deze zaterdag zou het dancefestival Emporium weer plaatsvinden in Wijchen. Het is natuurlijk geen nieuws dat dit niet doorgaat. Deze editie van het festival is met thema en al verplaatst naar volgend jaar. Toch heeft de organisatie iets bedacht om de Emporium-muziek naar de mensen thuis te brengen. In aanloop naar deze zaterdag was er op Facebook dagelijks een liveset te vinden van diverse dj’s, die op het water van de Berendonck is opgenomen. Zo zijn hier onder meer video’s te vinden van BROOKS en Tony Junior. Het festival Emporium: Celebrations staat vooralsnog gepland voor zaterdag 29 mei 2021. 

Valkhof Voor Thuis

Ook voor liefhebbers van musea is het momenteel geen leuke tijd, gezien deze gesloten zijn. Museum het Valkhof heeft hier gelukkig iets op bedacht en brengt hun collectie gewoon naar je toe. Valkhof Voor Thuis, wordt het genoemd. Door middel van online rondleidingen, interactieve opdrachten, livestreams, social media series en interactieve opdrachten kun je thuis, vanaf de bank, toch genieten van de 5.000 jaar oude collectie van het Nijmeegse museum. Op de website van het museum zijn inmiddels al de nodige video’s te vinden.

Kort nieuws

Bibliotheek Gelderland-Zuid en boekhandel Dekker v.d. Vegt maken samen de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live. Hierin worden boeken onder de aandacht gebracht die tijdens de coronacrisis verschijnen. De volgende uitzending vindt aanstaande woensdagavond van 8 tot 9 uur plaats en is te volgen via de website Twitch.tv.De gasten zijn David Steenmeijer en Heidi Koren.

De nieuwe stadsoase De Achtertuin start een crowdfundingsactie. De nieuwe horecagelegenheid, die op 1 mei bij de Vasim in Nijmegen geopend zou worden, heeft zijn opening moeten uitstellen. Hiermee is de bouw tot stilstand gekomen en mist ook het laatste stukje financiering. Bezoekers kunnen nu helpen door mee te investeren in 1,5e meters bier. Op deze manier hoopt De Achtertuin zo snel mogelijk haar poorten te kunnen openen. Meer info is te vinden op achtertuin.nu

Nu het festivalseizoen is afgelast, blijven veel cateraars van horeca met voedseloverschotten zitten. Om dit toch aan de man te brengen, worden er Nyma drive-in markten georganiseerd op het parkeerterrein bij de Vasim. Vanuit je auto kun je hier allerlei verspakketten afhalen, om zo deze lokale bedrijven te helpen. De markten vinden wekelijks plaats op vrijdag, zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur. 

Tot slot is deze week bekend geworden dat het concert dat Rammstein op 24 juni in het Nijmeegse Goffertpark zou geven, wordt uitgesteld tot volgend jaar. De nieuwe datum van het evenement is dinsdag 3 augustus 2021.

Hymn For The Weekend

Weekend Update is onderdeel van het entertainmentprogramma Hymn For The Weekend, dat diverse varianten kent. Elke woensdag is momenteel een tv-uitzending te zien van Hymn At Home, met videoclips van corona-gerelateerde muziek. Zaterdag kun je overdag genieten van een dubbele uitzending van Hymn Stages, waarin elke aflevering een festivalpodium simuleert met live-optredens van diverse artiesten. Op zaterdagavond is een reguliere Hymn For The Weekend te zien, met onder meer de nieuwste en populairste videoclips.

Het programma bestaat daarnaast ook uit een wekelijkse radio-uitzending, gepresenteerd door Miguel Laugs en Rick van Elk. Vanwege de coronacrisis zijn deze radio-uitzendingen tot nader order geannuleerd. Het laatste nieuws zal gedeeld worden via de Instagrampagina van het programma, @hymnfortheweekend2020.

Woensdag   vanaf 18:30 uur   Hymn At Home

Vrijdag        vanaf 18:00 uur   Weekend Update

Zaterdag     vanaf 08:00 uur   Hymn Stages

Zaterdag     vanaf 18:00 uur   Hymn For The Weekend

 

Foto: Hymn For The Weekend / Angelo Huisman

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}