Weer bezoekers in Goffertstadion op 21 februari

Weer bezoekers in Goffertstadion op 21 februari

NIJMEGEN – Op zondag 21 februari speelt NEC tegen De Graafschap, mét supporters. 1500 seizoenkaarthouders zijn dan welkom in het Goffertstadion. Het is onderdeel van verschillende proeven die worden uitgevoerd. Het is de bedoeling dat de proeven informatie leveren over het besmettingsrisico bij evenementen.

Onderzoeksbureau Fieldlab hanteert bij de proef zes ‘bubbels’ van 250 supporters. Alle bezoekers moeten een negatieve corona test laten zien. Ze worden vijf dagen na de wedstrijd opnieuw getest.

De proef zou eerder al op 8 januari plaatsvinden, maar werd al twee keer uitgesteld vanwege de maatregelen en hoge besmetting cijfers. De proef in het Goffertstadion is onderdeel van een reeks evenementen, allemaal bedoeld om de besmettingskans bij evenementen te onderzoeken. Die begint op 15 februari met een zakelijk congres in het Utrechtse Beatrixtheater. Verder is er onder meer een optreden van Guido Weijers, op 20 februari, en de wedstrijd Almere City - Cambuur Leeuwarden op 28 februari.

Verder wordt er gewerkt aan het organiseren van twee indoor festivals op het terrein in Biddinghuizen waar normaliter festivals als Lowlands en Defqon plaatsvinden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}