Weer grote drukte op de Hernense Stratenmarkt

Weer grote drukte op de Hernense Stratenmarkt

HERNEN – Voor de 27ste keer werd op zondag 16 juni de Hernense Stratenmarkt georganiseerd door de Stichting Hernense Stratenmarkt. De opbrengst gaat zoals elk jaar naar het plaatselijke ontmoetingscentrum "De Mijlpaal".

De stratenmarkt staat over een lengte van 1500 meter opgesteld in het centrum van Hernen. Er staan ongeveer driehonderd kramen, met allerlei handelswaar, kunst, boeken en planten. Op diverse terrassen kan men genieten van de consumpties en de muziek. Voor de kinderen zijn er een aantal kermisattracties. Een grote menigte schuifelt langzaam langs de kramen.

Herrese krintemik

Op één van de kramen liggen de krintemikken. Voor de 13de keer heeft bakker Jacques Maas weer zijn best gedaan om deze broden te bakken. Zijn dochter is er ook: "760 krintemikken heeft mijn vader gebakken in de bakkerij van Geert Vonk in Druten en ze smaken weer goed." 

Marjan van Gelder-Maas vult aan: "De opbrengst gaat naar zuster Marleen Burgers. Zij werkt al 50 jaar in Brazilië en zet zich in voor de arme boeren. Alle projecten worden uitgevoerd door de plaatselijke gemeenschap." Met de grote drukte op de stratenmarkt zijn de krintemikken er zo doorheen. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}