Weinig vrouwen op kandidatenlijst van BN&M

Weinig vrouwen op kandidatenlijst van BN&M

Op de kandidatenlijst van Beuningen Nu en Morgen (BN&M) staan opvallend weinig vrouwen. Onder de eerste tien kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen bevinden zich twee vrouwen.

BEUNINGEN – Het huidige raadslid Diny van Aalten staat op no. 6 en Nicole Bannink op no. 7. Raadslid Demi van Wijk staat niet op de kandidatenlijst omdat zij waarschijnlijk verhuist naar een andere woonplaats.

Volgens Frank Engelen van de verkiezingscommissie betreurt de partij het gebrek aan voldoende vrouwen. “Het is überhaupt moeilijk om goede mensen te vinden die interesse hebben in lokale politiek, en bij vrouwen is dat nog moeilijker,” zegt Engelen.

Oudgedienden

Eerder werd bekend dat enkele oudgedienden in de partij zouden stoppen. Toch staan wethouder Jan Kersten en de raadsleden Wiel Bijmans en Jos Janssen, alle drie 60-plusser, op de lijst. Op hun verzoek wel een stuk lager dan voorheen. Bij veel voorkeursstemmen keren ze mogelijk toch terug in de gemeenteraad, aldus Engelen. “Het uitgangspunt is echter dat ze niet terugkeren.”

Negen zetels

De top vijf van de kandidatenlijst wordt gevormd door respectievelijk lijsttrekker Piet de Klein, Bert Jeurissen, Dave Groenen, Eric van Wijk en Pascal Cobussen. Momenteel bezet BN&M 9 van de 21 zetels in de gemeenteraad.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}