Werkbedrijf: 263 mensen uit de uitkering naar betaalde baan

Werkbedrijf: 263 mensen uit de uitkering naar betaalde baan

NIJMEGEN – Het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen had eind maart 1.765 medewerkers in dienst. Dat blijkt woensdag uit een kwartaalrapportage over 2019. Het Werkbedrijf bemiddelt, ontwikkelt en begeleidt werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt naar werk.

In de eerste drie maanden van dit jaar stroomden volgens het Werkbedrijf 263 kandidaten uit de uitkering, doordat zij een betaalde baan vonden. Het Werkbedrijf werkt momenteel samen met ruim 1.700 ondernemers.

Goed beeld van personeelsvraag

Arbeidsbemiddeling kan alleen als we een goede relatie hebben met onze ondernemers, zo stelt het Werkbedrijf. Daarom investeert men in kennis van hun bedrijf en branche, zodat men ook een goed beeld krijgt van de personeelsvraag.

Het Werkbedrijf richt zich dit jaar met name op het terugdringen van het ziekteverzuim. Het gemiddelde ziekteverzuim in het eerste kwartaal bedroeg 19 procent. Ook in andere jaren was er een piek in ziekteverzuim in de eerste drie maanden.

Volgens het Werkbedrijf is vacatures invullen tegenwoordig voor veel werkgevers een hele opgave, omdat werkzoekenden niet altijd voldoen aan de gestelde functie-eisen. Door tekorten aan personeel moeten werkgevers vaak anders werven dan vroeger.

Ondernemers en werkzoekenden ondersteunen

Zo gaan ze op zoek naar nieuw talent, onder wie jongeren, statushouders en werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Van hun kant moeten werkzoekenden meer dan vroeger, vaak een aanvullend opleidingstraject volgen. Het Werkbedrijf ondersteunt daarbij zowel ondernemers als werkzoekenden.

Het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen is actief voor de gemeenten Druten, Mook en Middelaar, Nijmegen, Beuningen, Berg en Dal, Wijchen en Heumen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}