Wethouder: “Verwachten 30 procent toename schuldhulpverlening in Wijchen door corona”

Wethouder: “Verwachten 30 procent toename schuldhulpverlening in Wijchen door corona”

WIJCHEN – Wethouder Nick Derks (VVD) verwacht dat de coronacrisis gaat leiden tot een toename van 30 procent aan gebruik van schuldhulpverlening door de gemeente Wijchen. Momenteel maken daar 260 personen gebruik van.

Pauzeknop

Het onderwerp kwam ter sprake tijdens de raadsvergadering donderdagavond omdat PvdA-raadslid Zainab Osman een pilot in Amsterdam aankaartte waarbij de gemeente zich inspant om incasso’s en aanmaningen bij mensen in de schuldhulpverlening uitgesteld te krijgen. “Het is een soort pauzeknop die men in staat stelt om eerst oplossingen te vinden voor de schuldhulpvraag. In deze tijd raken veel mensen hun baan kwijt, mogelijk ook in Wijchen. Is dit ook een mogelijkheid om toe te passen voor Wijchenaren?”

Vuist maken

“We maken ons klaar voor extra dienstverlening, want we verwachten een toename van 30 procent voor gebruik van schuldhulpverlening als geval van de coronacrisis”, zegt wethouder Derks. “Daarbij leveren we altijd maatwerk en is er sprake van een stabilisatiefase. We overleggen altijd met woningcorporatie en het waterbedrijf om incasso’s uit te stellen. In Amsterdam treedt met ook in overleg met telecombedrijven en andere partijen, een veel breder palet dus. Daar zien we zeker wel een meerwaarde in voor Wijchen. Maar ik vrees dat wij als gemeente te klein zijn om een vuist te maken die hard genoeg is. Maar we zijn bereid de mogelijkheden te onderzoeken.” Osman: "Laten we met de regio kijken of we samen een vuist kunnen maken."

Dion van Alem
Politiek verslaggever

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}