Wethouder wijt uitblijven betere veiligheid Groenestraat aan raad

Wethouder wijt uitblijven betere veiligheid Groenestraat aan raad
NIJMEGEN - Zorgen van raadspartijen over de verkeersveiligheid rondom de plannen voor een nieuwe Albert Heijn op het Smitdraadterrein aan de Groenestraat hebben wethouder Bert Velthuis verleid tot het maken van een sneer naar de gemeenteraad. 'Dit is het oudste dossier dat deze raad heeft. Als jullie het proces blijven vertragen zijn jullie zelf verantwoordelijk voor het uitblijven van verbeteringen', beet hij de aanwezige raadsleden toe tijdens een kamerronde over het onderwerp. GroenLinks en PvdA reageerden afkeurend op deze suggestie van de wethouder.
Niet goed genoeg
Het langlopende dossier werd onlangs geactualiseerd, waarbij zorgen over het bevoorradende vrachtverkeer ten dele weggenomen konden worden. Het bedrijf Alfa Laval gaat het terrein een van de komende jaren verlaten, waardoor er meer ruimte komt om te keren. Desalniettemin is de raad bezorgd. Tobias van Elferen (D66): 'Verbeteren is niet goed genoeg. De verkeersveiligheid moet gewoon goed worden.' D66 is echter niet bereid om op de noodrem te trappen in deze zaak. Ook de Wijkraad Hazenkamp heeft zijn zorgen uitgesproken. Zij voelen zich niet gehoord.

Zorgwoningen
Rondom het dossier speelt ook de realisatie van zorgwoningen op het terrein. Vooral de Verenigde Senioren Partij hamert hier op. De wethouder geeft aan dat met het vertrek van Alfa Laval de komst van de zorgwoningen versneld zal worden.

foto: N1
Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}