Wijchen doet mee met World Cleanup Day op 21 september

Wijchen doet mee met World Cleanup Day op 21 september

WIJCHEN – Tijdens World Cleanup Day op 21 september, de grootste opruimactie wereldwijd, krijgt ook Wijchen een grote schoonmaakbeurt. De dag wordt georganiseerd door de medewerkers en vrijwilligers van speeltuin De Blije Dries uit Wijchen.

Vorig jaar op World Cleanup Day 2018 hebben naar schatting 18 miljoen vrijwilligers uit de gehele wereld ongeveer 88 miljoen kilo afval, en dan met name plastic, uit het milieu gehaald. Alleen al in Indonesië deden zo’n 7 miljoen mensen mee.

Productie plastic neemt nog altijd toe

Het opruimen van plastic staat hoog op de agenda, omdat de productie van plastic nog steeds elk jaar toeneemt. Een aanzienlijk deel daarvan belandt uiteindelijk in rivieren en zeeën. In de Grote Oceaan is daardoor in de loop der jaren een enorme plastic soep ontstaan.

Het schoonmaak evenement begint op 21 september om één uur ’s middags aan het St.Jorispad 41, de locatie van De Blije Dries. De deelnemers verzamelen zich ’s middags rond vier uur weer op dezelfde plek, waarna men nog gezellig kan napraten. Men kan zich aanmelden via www.deblijedries.nl/schoonmaak .

Oproep aan de Wijchenaren

Ieder gezin dat meedoet krijgt een vrijkaartje voor de speeltuin. Ook is er een prijs voor degene die het meeste afval weet te verzamelen.

Voorzitter Peter Cornelissen van De Blije Dries gaat er vanuit dat minimaal honderd mensen zullen meedoen aan de schoonmaakactie. Hij doet een oproep aan de Wijchenaren om de handen uit de mouwen te steken en écht iets te doen aan de plastic soep.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}