Wijchen wil praktische oplossingen van jongeren rondom corona

Wijchen wil praktische oplossingen van jongeren rondom corona

WIJCHEN – Wijchen gaat in navolging van de oproep van minister-president Rutte kanalen openstellen om input op te halen bij jongeren voor praktische oplossingen rondom de coronamaatregelen. Dit is het gevolg van een unaniem aangenomen motie van CDA, Kernachtig Wijchen en D66. Het college koppelt hieraan ook een verzoek vanuit inwoners om meer voorlichting te geven aan jongeren over wat wel en niet mag in deze tijden.

'Oplossingen uit het verleden gaan ons niet helpen'

CDA-raadslid en eerste indiener van de motie Karin Hoogteijling geeft aan geïnspireerd te zijn door de toespraak van de premier en zijn oproep om jongeren te betrekken bij het vinden van oplossingen in deze tijd van coronamaatregelen. ‘De hele coronacrisis is een ramp voor ons, maar vooral ook voor kinderen en jongeren. Onze eigen generatie heeft dit ook nog nooit eerder meegemaakt, dus oplossingen uit het verleden gaan ons niet nu helpen. Laten we daarom jongeren actief oproepen om via verenigingen, scholen en digitale media met ons mee te denken. Wat je lokaal kunt organiseren, moet je vooral ook lokaal houden.’ Deze ideeën, suggesties en oplossingen moeten verzameld worden door de griffie via bestaande digitale kanalen. Ook worden namens de raad verenigingen, jongerenorganisaties en scholen via een brief uitgenodigd de oproep op te pakken. ‘Alle kanalen die er zijn moeten worden aangeboord om jongeren hun stem te laten horen’, vindt D66-fractievoorzitter Emmy Wittenberg.

Duidelijkheid nodig

Burgemeester Marijke van Beek (PvdA) koppelt het initiatief graag aan het actief geven van voorlichting aan jongeren. ‘Een moeder van twee jongelui heeft mij er gisteren van overtuigd dat wat er nu wel en niet mag momenteel een prangende vraag is onder jongeren. Zij vragen om duidelijkheid. Er is in het onderwijs al het een en ander besproken, maar daar is ook een grote bereidheid om hier aan mee te werken.’ Dit voorstel kan op instemming van de gemeenteraad rekenen, die de motie vervolgens unaniem aangenomen heeft.

Dion van Alem
Politiek verslaggever

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}