Wijchen start financieel spreekuur voor inwoners

Wijchen start financieel spreekuur voor inwoners

WIJCHEN – De gemeente Wijchen start met ingang van maandag 18 maart met een gratis financieel spreekuur. Inwoners kunnen van maandag tot en met donderdag terecht in het Huis van de gemeente, van 9.00 tot 12.30 uur. Het gaat om een inloopspreekuur waar men zonder afspraak terecht kan.

Voorlopig gaat het om een proef voor een periode van zes maanden. Het college van B&W bekijkt in oktober of het spreekuur wordt voortgezet.

Consulent zoekt oplossing

Op het spreekuur kan men onder meer terecht met vragen over geldzaken en inkomen. Mensen kunnen bijvoorbeeld problemen hebben met een brief van de gemeente, het energiebedrijf of de verzekering. Of men heeft post ontvangen van een incassobedrijf en weet niet wat men nu moet doen.

Ook inwoners die geen geld meer hebben om eten te kopen of de huur te betalen, kunnen zich melden op het spreekuur. De consulent van de gemeente bekijkt dan of er een oplossing kan worden gevonden. Voor meer informatie kan men ook terecht op www.wijchen.nl/laaginkomen.

Spreekuur Sociaal Wijkteam

Vorig najaar was er al een soort van voorloper van dit nieuwe financieel spreekuur. In het Mozaïek in Wijchen liep toen een soortgelijk spreekuur bij het Sociaal Wijkteam.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}