Wijchen vervolgt in najaar actie 'Winst uit je woning' na succesvolle eerste editie

Wijchen vervolgt in najaar actie 'Winst uit je woning' na succesvolle eerste editie

WIJCHEN – De gemeente Wijchen gaat in het najaar opnieuw de actie 'Winst uit je woning' uitvoeren, na een succesvolle eerste editie dit jaar. Deze advies- en inkoopregeling is bedoeld voor inwoners om op een voordelige manier hun woning duurzamer te maken. Woningeigenaren ontvangen een waardebon van 70 euro voor kleine verduurzamende maatregelen aan hun woning.

Winst uit je woning

Ruim 200 Wijchenaren hebben dit voorjaar gebruik gemaakt van de inkoopactie ‘Winst uit je woning’. Deze advies- en inkoopregeling is bedoeld voor inwoners om op een voordelige manier hun woning duurzamer te maken. Met deze actie zijn zaken als zonnepanelen, dubbel glas, vloer- of spouwisolatie geplaatst. Inwoners kunnen 'veilig en tegen goede voorwaarden’ inkopen. Afhankelijk van het bouwjaar van de woning krijgt de bewoner een brief met een advies op maat.

Waardebon

De gemeente noemt de eerste editie van 'Winst uit je woning' een succes. Komend najaar organiseert de gemeente Wijchen een nieuwe actie. Ook ontvangen alle huiseigenaren een persoonlijke waardebon van € 70,00. Deze waardebon kan men gebruiken om de eigen woning duurzamer te maken door bijvoorbeeld door ledlampen, tochtstrips of radiatorfolie te plaatsen. De waardebon kan ingeleverd worden bij alle lokale bouwmarkten en bij verschillende webshops. Inwoners worden met een persoonlijke brief geïnformeerd over de start van de nieuwe actie.

Lagere energierekening

"De maatregelen die genomen worden, zorgen voor een lagere energierekening en maken huizen toekomstbestendig", zegt wethouder Titus Burgers (PvdA). "Beter isoleren betekent niet alleen een lagere energierekening, maar ook dat men er in de winter lekker warm bij zit en het in de zomer een stuk koeler blijft in huis. Niet alleen goed voor de portemonnee dus, maar de maatregelen bieden ook meer wooncomfort."

Minder uitstoot

Met de actie wil Wijchen ook bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. "Met de uitgevoerde maatregelen stoten we nu al samen 265.000 kg CO2 minder uit per jaar", laat het college weten. "Deze hoeveelheid CO2 is vergelijkbaar met ongeveer 17 keer naar Parijs vliegen of 40.000 km met de trein reizen. Een hele mooie stap naar een schoner en gezonder klimaat."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}