Wijchen wil nieuw vakantiepark op Wighenerhorst

Wijchen wil nieuw vakantiepark op Wighenerhorst

WIJCHEN – Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt komt er een nieuw en vakantiepark op het camping gedeelte van de Wighenerhorst. De gemeente Wijchen zet in op een “toekomstbestendig en vitaal vakantiepark,” waar gezinnen en stellen die in groepsverband komen kunnen overnachten.

“De gemeente Wijchen zet in op een stijging van 20% toeristische overnachtingen”, vertelt Nick Derks, wethouder Economie en Toerisme. Als het aan het college ligt gaat het vakantiepark hierin voorzien. Met de komst van het vakantiepark stimuleert het de verbinding en samenwerking tussen ondernemers uit de vrijetijdssector, want ook dit is een ambitie van de gemeente. 

Om helder te krijgen wat er nodig was voor een levensvatbaar en perspectiefrijk vakantiepark, schakelde de gemeente een zogenoemde vitaliteitsmanager in, een onafhankelijk expert. De vitaliteitsmanager onderzocht de mogelijkheden, door gesprekken te voeren met betrokkenen. Uiteindelijk was de conclusie dat een een park op de locatie van de huidige camping de beste optie zou zijn. Het college van burgemeester en wethouders omarmt het idee.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}