Wijchen wil vertrouwenspersonen bij alle verenigingen

Wijchen wil vertrouwenspersonen bij alle verenigingen

WIJCHEN – Zoveel mogelijk sportclubs en andere verenigingen in de gemeente Wijchen moeten beschikken over een vertrouwenspersoon. Dat zegt het college van B&W in antwoord op raadsvragen van de fractie van de partij Kernachtig Wijchen.

De gemeente Wijchen heeft zelf geen vertrouwenspersoon in dienst  voor sportclubs en verenigingen. Volgens het college zijn de verenigingen zelf verantwoordelijk voor het aanstellen van een vertrouwens- of contactpersoon.

Verenigingscultuur

Het college wijst er op dat personen binnen de verenigingen zelf beter op de hoogte zijn wat er intern leeft. “Ze kennen de verenigingscultuur en weten sneller wat er speelt binnen de vereniging. De drempel om zich tot deze persoon te wenden is daardoor kleiner,” zegt het college.

Een aantal verenigingen heeft al een vertrouwens persoon aangesteld. Hoeveel dat er precies zijn, is bij het college niet bekend. Men gaat dit overigens wel navragen. Ook gaat het college nadrukkelijk bekijken hoe men kan bereiken dat meer verenigingen een vertrouwenspersoon gaan aanstellen.

Speciale bijeenkomst

Daarnaast is het college van plan een bijeenkomst voor de sportverenigingen te organiseren, waarbij men de sportkoepel NOC*NSF  wil uitnodigen. Hier zijn andere groepen zoals toneel- en muziekverenigingen ook van harte welkom. De eerste contacten hiervoor zijn volgens het college al gelegd. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}