'Wijchens Meer moet een groen bestemmingsplan krijgen!’

'Wijchens Meer moet een groen bestemmingsplan krijgen!’

WIJCHEN – Omwonenden van het Wijchens Meer droegen woensdagmiddag verhuisdozen over aan wethouder Geert Gerrits. In die verhuisdozen zaten hun bezwaren op het project ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’. Omwonenden maken zich zorgen dat het groen van Wijchens Meer zal verdwijnen.

Zij willen daarom hun protest zichtbaar maken door middel van dozen die in het Huis van de Gemeente moeten worden geplaatst.

Het project ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ gaat over de inrichting van het genoemde gebied. In september wordt definitief bestemmingsplan vastgesteld, en als het aan omwonenden ligt is dat een groen bestemmingsplan.

Verhuisdozen

Ruim 170 bewoners verzamelden zich in een gebouw vlakbij het Wijchens Meer. Daar stonden verschillende verhuisdozen en spandoeken om hun protest zichtbaar te maken. Bewoners hoopten dat wethouder Geert Gerrits de dozen mee zou nemen en in de gemeente zou zetten. "De raadsleden zijn nu op vakantie, maar als ze terugkomen, realiseren zij zich hopelijk hoe achterlijk de bewoners het plan om gebouwen op het Wijchens meer te plaatsen vinden," verduidelijkt bewoner Rob Jansen het idee. De raadsleden moeten als het ware schrikken van de verhuisdozen in het Huis van de Gemeente. "Bewoners konden hun mening al eerder laten horen door middel van zienswijzen, maar we wilden ons toch ook fysiek laten zien. Het liefst ook zo openbaar mogelijk, zodat iedereen het protest kan zien."

Tekst gaat verder onder de video.

‘Bewoners voelen zich belazerd’

Bij het Wijchens meer werd een toespraak gehouden door Rob Jansen. Met zijn woorden probeerde hij wethouder Geert Gerrits duidelijk te maken dat inwoners zich niet serieus genomen voelen. "Bewoners voelen zich belazerd. Zij hebben een huis gekocht in deze buurt voor het uitzicht, omdat ze vanuit hun raam het park kunnen zien. Door de plannen, is er kans dat het straks allemaal verdwijnt. Dat willen we niet, toch?" De andere aanwezigen reageerden instemmend op zijn woorden.

Niet alles zal verdwijnen

Wethouder Geert Gerrits reageerde vervolgens op de toespraak van Jansen. Hij heeft naar eigen zeggen begrip voor de zorgen van de omwonenden. Hij verduidelijkte ook direct dat het niet de intentie is om het volledige Meer te bebouwen. Ook probeerde de wethouder duidelijk te maken dat er nog geen plan is. "Wij vinden het belangrijk om eerst te weten wat dat bewoners ervan vinden en willen. Wij waarderen het dat zij hun mening bekendmaken. Daarom besteden wij ook zeker aandacht aan de zienswijzen die zijn ingediend. Op iedere zienswijze zal een reactie komen. Er bestaat zelfs kans dat goede zienswijzen mee worden genomen naar de raad. Het is uiteindelijk de bedoeling dat iedereen tevreden zal zijn met het definitieve plan die in september zal zijn. Zowel inwoners als de gemeente."

Wethouder Gerrits wilde niet voor de camera van RN7 reageren, maar heeft laten weten dat alle zienswijzen worden bekeken. In september wordt er een definitief plan gekozen. Gerrits hoopt dat dan iedereen tevreden zal zijn.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}