Wijchense bibliotheek viert jubileum, maar blijft de bieb bestaan?

Wijchense bibliotheek viert jubileum, maar blijft de bieb bestaan?

WIJCHEN – De bibliotheek in Wijchen viert haar 75-jarig jubileum. Maandag was de feestelijke aftrap, waarbij ouderen uitgenodigd werden voor de verjaardagsvisite. Het hele jaar lang zal de bibliotheek allerlei activiteiten organiseren vanwege het jubileum.

Sluiting bibliotheek?

Ondanks dat de bibliotheek 75 kaarsjes uitblaast, is het nog maar de vraag hoelang de bieb in Wijchen blijft bestaan. Onlangs werd bekend gemaakt dat de gemeente Wijchen dit jaar 2,5 miljoen extra betaald heeft voor de jeugdzorg. Als dit volgend jaar weer gebeurd moet er volgens wethouder Titus Burgers gekozen worden: "Drastisch bezuinigen op de zorg, of het zwembad of de bibliotheek sluiten."

Tekst gaat verder onder de video.

Anja Kaashoek, directrice van de Wijchense bibliotheek, blijft hoop houden: "Wij hebben met de gemeente Wijchen een goede samenwerkingsovereenkomst. Ook voor de komende vier jaar is die overeenkomst gesloten. Ik denk dat als wij blijven aantonen wat onze rol is en hoe graag mensen gebruik maken van de bibliotheek dat wij heel ver komen", aldus Kaashoek.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}