Wijchense najaarskermis voor 2020 van de baan

Wijchense najaarskermis voor 2020 van de baan

WIJCHEN – De Wijchense najaarskermis van 2020 gaat definitief niet plaatsvinden in november. Dat hebben gemeente Wijchen en het bureau dat de kermis organiseert samen besloten. Eerder werd al bekend dat de kermis niet op het origineel geplande moment en niet in het centrum van Wijchen kon plaatsvinden. Toen werd er door de organisatoren gezocht naar een alternatieve locatie om het in november te kunnen organiseren. De aangescherpte coronamaatregelen maken dit nu onmogelijk.

"Pijn in het hart"

Burgemeester Marijke van Beek (PvdA) vindt het jammer. “De exploitanten zagen er geen mogelijkheid onder deze condities om nog een najaarskermis te organiseren, sinds de minister-president ook aangegeven heeft alle evenementen verboden zijn. Wij wilden graag een alternatief bieden door de kermis naar november te verplaatsen, in de verwachting dat de omstandigheden dan beter zouden zijn, en hadden al een aanvraag binnen om de kermis mogelijk te maken op het evenemententerrein aan de Pauwstraat. Maar die omstandigheden zijn juist slechter geworden. Ook als het wel door zou kunnen gaan, is het nog maar de vraag hoe goed zoiets nu bezocht wordt. Daarom sluiten we dit dossier voor dit jaar met pijn in het hart."

"Staan ervoor open om vóór september iets extra's te laten organiseren"

Van Beek hoopt dat volgend jaar september de najaarskermis wel weer 'in volle glorie' georganiseerd kan worden, maar als het eerder kan, staat men daar ook voor open. "Natuurlijk blijven we meedenken met de kermisexploitanten en zoeken naar mogelijkheden om alsnog iets te organiseren zodra dit verantwoord is. Het gaat om een groep ondernemers die ongelooflijk te lijden heeft onder corona. We staan er open voor constructief overleg als er eerder al de wens is van de kermisexploitanten om iets extra's te organiseren. Waarom niet?"

Dion van Alem
Politiek verslaggever

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}