Wilde achtervolging: man drukt politiewagen van weg

Wilde achtervolging: man drukt politiewagen van weg

NIJMEGEN – De politie heeft zaterdag met verschillende eenheden gezocht naar een man die een stopteken negeerde. Agenten gaven rond 23.15 uur op de Wijchenseweg in Nijmegen een stopteken aan een auto die hen eerder was opgevallen vanwege het rijgedrag.

De automobilist besloot echter niet te stoppen en ging er vandoor. Hierop zetten de agenten de achtervolging in.

Verschillende politieauto’s namen deel aan de achtervolging. De auto reed via de A73 naar de N322 richting Druten. Hierbij vertoonde hij zeer gevaarlijk rijgedrag. Tijdens één van de pogingen van de politie om voor de auto te komen, drukte de bestuurder de politieauto van de weg. Deze raakte in de slip en kwam in de berm tot stilstand. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond.

Te voet

Op de Heuvel in Druten stopte de bestuurder plotseling en ging er te voet vandoor. Agenten hebben vervolgens te voet de achtervolging voortgezet. Helaas raakten zij de man kwijt. De politie heeft vervolgens op verschillende plekken naar de man uitgekeken en mogelijke verblijfplaatsen doorzocht. Maar de man werd niet aangetroffen.

Kenteken

Op basis van het kenteken van de auto en herkenning van de verdachte door agenten, weet de politie inmiddels wie de man is. De man, een 23-jarige man uit Nijmegen, krijgt proces-verbaal voor onder meer: rijden zonder rijbewijs, gevaarlijk rijgedrag, poging doodslag, niet voldoende afstand houden en het negeren van een stopteken. De auto van de man is in beslag genomen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}