Winkelcentrum Lent moet er vanaf 2019 echt komen - Dinsdagavond meer duidelijk over plannen Oosterpark Wijchen - en meer

Winkelcentrum Lent moet er vanaf 2019 echt komen - Dinsdagavond meer duidelijk over plannen Oosterpark Wijchen - en meer

NIJMEGEN - Begin 2019 moet gestart worden met de bouw van het winkelcentrum in Nijmegen-Noord. Wethouder Bert Velthuis gaat alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat die startdatum gehaald wordt. In 2013 werd door de wethouder van destijds, Jan van der Meer, al toegezegd dat achter het nieuwe station Lent een winkelcentrum zou komen, toen zou er een jaar later een bouwplan liggen. Opvolger Bert Velthuis dacht daar echter anders over, omdat de omgeving ook op het winkelcentrum afgestemd moest worden.

Bewoners van Lent vroegen in de afgelopen jaren regelmatig wanneer het winkelcentrum gebouwd zou gaan worden, nu blijkt dat het in 2019 dan eindelijk zo ver is.

WIJCHEN - Het Wijchens college vergadert woensdagavond over de herinrichting van het Oosterpark. Wethouder Paul Loermans mag dan uitleggen hoe hij de plannen voor zich ziet. Tot de plannen behoren onder meer de aanleg van een struinpad langs het Wijchens meer, en het plaatsen van een skatebaan en voetbalkooi. En juist daar is dassenwoordvoerder Theo Hesen niet blij mee. Op die plaatsen leven nu namelijk dassen en een bever, en met de gemeentelijke plannen komt de leefomgeving van deze dieren in gevaar, aldus Hesen.

Omdat bekend is dat er op deze plek dassen leven, is het verplicht een effectenonderzoek uit te laten voeren. Dat is gebeurd, maar het onderzoek is volgens organisatie Das en Boom erg gebrekkig en incompleet.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}