Winkeliers Beuningen zwaar teleurgesteld

Winkeliers Beuningen zwaar teleurgesteld

BEUNINGEN – De winkeliers in het winkelcentrum van Beuningen zijn teleurgesteld en boos op de pandeigenaren. Die hebben enige tijd geleden besloten om niet mee te betalen aan de voorzieningen om het  winkelcentrum gezelliger te maken.

Een deel van de vastgoedsector was wel bereid om de zogenoemde winkelpandtaks te betalen, maar een nog groter deel weigerde dit.

Aangenamer

"Wij moeten reclamebelasting betalen en ook de gemeente legt jaarlijks 20 mille bij. Van dat geld worden activiteiten georganiseerd om het winkelcentrum aangenamer te maken voor bezoekers. De pandeigenaren profiteren hier ook van, maar weigeren mee te betalen," zo zeggen de ondernemers.

Reclamebelasting

De winkeliers begrijpen niet waarom zij gedwongen zijn om  reclamebelasting te betalen, terwijl de bijdrage van de pandeigenaren zou moeten gebeuren op basis van vrijwilligheid. Veel winkeliers klagen over de hoge huren en de verplicht langjarige contracten die ze moeten afsluiten. Ze benadrukken dat Beuningen ten slotte maar een dorp is.

Daarnaast hebben meerdere winkeliers kritiek op de wijze waarop het geld van de reclamebelasting wordt besteed. "Van dat geld moeten ze gewoon voortdurend leuke activiteiten organiseren," aldus sommige winkeliers.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}