‘Wob-misbruiker’ vangt bot bij Raad van State

‘Wob-misbruiker’ vangt bot bij Raad van State

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal heeft de zaak tegen een zogenoemde Wob-misbruiker gewonnen. Zeven maanden na de zitting bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het hoogste rechtsorgaan het door de gemeente Berg en Dal ingestelde hoger beroep gegrond verklaard.

Een Hagenaar, die gemeentes met talloze Wob-verzoeken bestookt met de bedoeling er financieel beter van te worden, vangt nu bot in een zaak tegen Berg en Dal. Ook moet hij van de Raad van State de proceskosten van de gemeente vergoeden. De Hagenaar heeft volgens RvS aantoonbaar misbruik gemaakt van de Wob (Wet openbaarheid van bestuur) en gaat het hem niet om informatie maar om geldelijk gewin.

Haagse snuiters

Burgemeester Mark Slinkman strijdt al jaren tegen Wob-misbruik, en is blij met de uitspraak van de Raad van State: “Misbruik van de wet kost onze gemeente en onze inwoners veel belastinggeld. Dat wil ik veel liever aan voorzieningen voor onze eigen inwoners uitgeven, dan het weg te moeten schenken aan Haagse snuiters die een broodwinning willen vinden tussen de mazen van de wet door. Deze uitspraak is een steun in onze rug om dit misbruik tegen te gaan,” zo zegt Slinkman via een persbericht van de gemeente Berg en Dal.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}