Woning Heteren maand op slot vanwege hennepkwekerij

Woning Heteren maand op slot vanwege hennepkwekerij

HETEREN – Een woning in Heteren mag sinds afgelopen donderdag een maand lang niet bewoond worden. In de woning trof de politie eerder een hennepkwekerij aan. Ook zijn er materialen gevonden, die nodig zijn om hennep te kweken. Verder werd er illegaal elektriciteit afgetapt.

De politie heeft de planten en de materialen in beslag genomen. Toen de hennepkwekerij in Heteren werd aangetroffen, was de woning verhuurd. Inmiddels is de huurder vertrokken en staat het huis leeg.

De sluiting houdt in dat een maand lang niemand het pand mag betreden, dus ook de eigenaar niet. De woning is volgens gemeente Overbetuwe inmiddels verzegeld.

Huiseigenaar

De eigenaar van een woning is (mede)verantwoordelijk voor wat er in het pand gebeurt. Dit geldt ook als het de huurder is die de feitelijke drugshandel of –productie uitvoert. De huiseigenaar moet aan kunnen tonen dat hij voldoende maatregelen heeft genomen om illegale activiteiten te voorkomen, zoals een huurder vooraf screenen en de woning regelmatig controleren. De eigenaren van de woning in Heteren konden niet aantonen dat ze dat gedaan hadden.

Straf huurder

De sluiting van een pand staat los van de straf die justitie eventueel nog kan opleggen tegen de huurder en de eigenaar van het pand.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}